Yunanistan Vizesi Nasıl Alınır?

Hepimizin bildiği gibi balkanların en gözde ülkelerinden biridir.

Güncelleme 13 Ekim 2022, 23:48

Hepimizin bildiği gibi balkanların en gözde ülkelerinden biridir. Yunanistan Birçok tarihin medeniyetin özellikle Avrupa’nın esinlendiği Yunanistan birçok insanın tarih boyunca uğrak noktası olmuştur. Bu sebeple tarihten günümüze kadar Yunanistan çok önemli bir konuma sahip olmuş, her zaman birçok ülkeden turiste ev sahipliği yapmıştır. Türklerin de en çok tercih ettiği ülkelerden biridir Yunanistan. Balkanların en bilinen ülkelerinden biri olan Yunanistan’a gitmek için de vize almak durumundasınız. Birçok ülke gibi Yunanistan da vize işlemlerini şart koşmuştur. Bu sebeple Yunanistan’a gidecek, seyahat edecek ya da iş için orada bulunacak olan Türk vatandaşları gitmeden önce vize başvurusu yapmak zorundadırlar. İçeriğimiz, Yunanistan’a gitmek isteyen Türk vatandaşlarının vize işlemlerini nasıl yapacakları ile ilgili bilgi niteliğinde olacaktır.

Yunanistan Vizesi Almak İçin Yapılması Gerekenler

Yurt dışında birçok ülkeye gitmek için vize alınması gerektiğini hepimiz biliyoruz. Bu ülkelerden biri de Yunanistan’dır. Yunanistan’a gitmek için konsolosluğun zorunlu tuttuğu vize işlemlerini yapmak gerekmektedir.

Yunanistan vizesi almak için en temel şart tabii ki herkesin de bildiği gibi vize almak isteyen vatandaşların Yunanistan’ın Türkiye’deki konsolosluklarından birinden randevu alıp vize işlemlerini başlatmalarıdır.

Ülke dışına çıkmak için en önemli diğer bir şart pasaporttur. Pasaport, ülke dışına rahatça seyahat edebilmek için en gerekli belgedir. O sebeple Yunanistan vize başvuru esnasında pasaportunuzun olması işlerinizi daha hızlı gerçekleştirmenizi sağlayacaktır.

Yunanistan Vize Türleri

l Turistik (seyahat amaçlı) Yunanistan Vizesi

l Ticari Amaçlı Yunanistan Vizesi

l Transit Yunanistan Vizesi

l Erasmus Yunanistan Vizesi

l Eğitim Amaçlı Yunanistan Vizesi

l Aile Ziyareti Amacıyla Yunanistan Vizesi

Yunanistan Vizesi Almak İçin Gerekli Evraklar

l En az altı ay geçerliliği olan bir pasaport

l Nüfus cüzdanı fotokopisi

l 2 adet biyometrik fotoğraf

l Seyahat amacınızı bildiren bir dilekçe

l Sabıka kaydı

l Seyahat sağlık sigortası (güncel ve en azından 3 ay geçerliliği olmalıdır.)

l Finansal geliriniz ve banka hesap dökümünüz

l Uçak rezervasyonu ile ilgili bilgiler

l Otel rezervasyonunuz ile ilgili bilgiler

Bu evrakları ister kendiniz isterseniz bir acente yoluyla hazırlayabilirsiniz. Bununla ilgili acenteler bu vize sürecini takip ettikleri için sizin daha kolay bir vize süreci geçirmenize katkı sağlar.

Yukarıda aktarılan evrakların eksiksiz ve doğru olması gerekmektedir. Aksi takdirde başvurunuz olumsuz sonuçlanır ve vize işlemleri için ödediğiniz miktarı da geri alamazsınız.

Yunanistan Vize Ücreti Ne Kadar?

Yunanistan vizesi ücretleri her yıl konsolosluklar tarafından değişmektedir. En güncel Yunanistan vize ücretleri genel olarak 80-100 euro arasındadır. Bu konuda verilen bilgiler genel geçer bilgilerdir. O sebeple almak istediğiniz vize türüne göre konsolosluklardan vize ücretleri ile ilgili bilgi alabilirsiniz.

Vizesi Başvurularının Sonuçlanması

Yunanistan vize başvurunuzun sonuçlanması değişiklik gösterebilmektedir. Bazı konsolosluklar 7 ila 15 gün arasında vize başvurunuzu sonuçlandırırken bazıları bu süreyi uzatabilmektedir. Bu süreçte sakin ve sabırlı kalmanız oldukça ehemmiyetlidir.

Yaptığınız Yunanistan vize başvurusu olumlu sonuçlanabileceği gibi bazı durumlarda olumsuz da sonuçlanabilir. Bunun en temel sebebi konsolosluklara eksik evrak sunmak, sahte bilgilerle Konsolosluğu oyalamak ya da konsolosluğun güvenini alamamaktır. Çünkü konsolosluklar başvuru amacınıza uygun hareket edip etmediğinize dikkat etmektedirler. Bu sebeple konsolosluklarda sakin ve dürüst olmaya oldukça önem gösterin. Ret almanız durumunda bir seyahat acentesi yoluyla tekrar başvuru yapmanız işinizi daha kolay hale getirecek paranızın da boşa gitmesini engelleyecektir.

 

Başa dön tuşu