Yük gemisiyle kaçmak isteyen FETÖ zanlıları yakalandı

Güncelleme 24 Mart 2022, 11:51

Mersin’de FETÖ/PDY terör örgütü üyeliğinden haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 kişi, illegal olarak deniz yoluyla İtalya’ya kaçmaya çalışırken yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre Mersin Limanı’nda kırmızı hat olarak anılan bölgede, konteynır kapılarını açmaya çalışan şüpheliler  S.G. ve F.Ç., görevliler tarafından suçüstü yakalandı. Polisin yaptığı çalışmalarda iki FETÖ zanlısını tır dorsesine saklayarak gizlice kırmızı hatta sokan tır şoförü Z.C. de yakalanarak gözaltına alındı. Terörle Mücadele (TEM) ekiplerinin yaptığı detaylı çalışmalarda İtalya’ya gidecek olan yük gemileri aracılığı ile ülke dışına illegal yollardan çıkmaya çalışan 2 şüphelinin FETÖ/PDY terör örgütü üyeliğinden haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu ve kamu görevinden ihraç edilmiş oldukları tespit edildi.

Tahkikat devamında; FETÖ/PDY terör örgütü üyelerinin yurt dışına kaçmasını organize eden ve kişileri Gaziantep’ten Mersin’e getirerek tır şoförüne teslim ettiği anlaşılan H.E. ise Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde gözaltına alınarak Mersin’e getirildi. Kapsamlı çalışmalarda kaçırma işini organize eden H.E.’nin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nda hizmetli olarak çalışan E.Ç. ile irtibatlı olduğu belirlendi. Cezası kesinleşen FETÖ/PDY terör örgütü üyelerinin illegal yollardan ülke dışına çıkartmaya çalıştığı tespit edilen E.Ç. Ankara’da yakalanarak gözaltına alındı.

Dosya kapsamında işlemleri tamamlanarak adli makamlara sevk edilen 5 şüpheliden H. E. ve Z.C. göçmen kaçakçılığı yapma suçundan; F. Ç. Hakkari 2.Ağır Ceza Mahkemesince şartlı tahliyesini ihlal etmesinden dolayı tutuklandı. Şüpheli E.Ç’ye yurt dışı yasağı konularak ev hapsi verilirken S.G ise adlı kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Başa dön tuşu