Yenişehir Belediyesinden öğretmenlere lego ve STEM eğitimi

Güncelleme 18 Ekim 2022, 12:20

Mersin Yenişehir Belediyesi verdiği eğitimlerle hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin gelişimine katkı sunmaya devam ediyor. Öğrencileri yeni nesil eğitim modelleriyle buluşturmak için Teknokta iş birliğiyle öğretmenlere verdiği STEM eğitimleriyle çocukları geleceğe hazırlayan Yenişehir Belediyesi, çalışmalarını sürdürüyor.

Erken Çocukluk Gelişimi Projesi; Yenişehir Modeli kapsamında atölye temelli eğitimler veren Yenişehir Belediyesi, çocuklarını gelişimi için öğretmenleri de unutmuyor. Hafta sonu Yenişehir Akademi Binası’nda gerçekleştirilen Lego Education Stem Günleri etkinliğinde öğretmenler gelişen teknolojinin eğitime yansımalarını yakından öğrenme fırsatı buldu.

Alanında uzman eğitmenler Lego Education STEM’in uygulamalarını da okul öncesi, ana sınıfı, ilk ve ortaokul öğretmenleri ile birlikte gerçekleştirdi.

Yenişehir Belediyesi Akademi Genel Koordinatörü Raif Çakmak,iki gün süren etkinliklerde üç grup halinde toplamda 81 öğretmenin eğitim aldığını söyledi. Mersin Yenişehir olarak STEM modeli eğitimin öğretmenlere sunduğu artıları açıklayan Çakmak “Bilim insanları gelecek yirmi yıl içerisinde mevcut mesleklerin yüzde altmış beşinin olmayacağını söylüyor. Bu da şuna tekabül eder; her üç meslekten ikisi geleceğin meslekleri olarak görülmüyor. Artık ülkeler eğitim sistemlerini tekrar gözden geçirip, geleceğin altyapısı nasıl oluşturulur bunu bulma noktasında çalışmalar yapıyorlar. Bunlardan bir tanesi de STEM modeli. Biz de STEM modeli ile fen, teknoloji, mühendislik ve matematiğin altyapısını sanatla bütünleştirerek öğretmenlerin eğitimine katkı sunmak istiyoruz. Okul öncesi, ilk ve ortaokul olmak üzere toplam 81 tane öğretmenimiz üç grup halinde eğitimlerini alıyorlar. Biz diyoruz ki bu yapmaya çalıştığımız uygulama ile geleceğin mesleklerinin altyapısını oluşturuyoruz.” şeklinde konuştu.

Çakmak, Yenişehir Belediyesi olarak bilimi ve bilgiyi soru çözmede kullanarak STEM eğitimlerini öğretmenler için önemsediklerinin altını çizerek “Mersin Yenişehir Belediye Başkanımız Abdullah Özyiğit başta olmak üzere tüm ekibimize, eğitimlere katılan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Bu fırsatı ilimizin öğretmenlerine katkı sunmak amaçlı ilgili firma ile gösterdiği yakınlaşma için de ayrıca memnunuz. Bilgiyi ve bilimi soru çözmede kullanacakları için bunun anahtarı olarak da STEM eğitim uygulamasını gösterebiliriz.” İfadelerine yer verdi.

Lego Education Stem Eğitmeni Zeki Devrim Sırdaş ise bu eğitimlerle birlikte öğretmenlerin sınıflarında verdiği derslerin daha eğlenceli hale gelebileceğini anlattı. Sırdaş Lego Education STEM eğitimlerini sınıflarda uygulayacak öğretmenlerin, öğrencilerine özgüveni aşılayarak çocuklardaki ‘Evet ben yapabilirim’ hissini uyandırmayı hedeflediklerini söyleyerek “ Sistem eğitimi bundan uzun zaman önce ortaya çıkmış bir eğitim metodu diyebiliriz. Burada çocukların aslında gerçek hayat problemlerinin kompleksliğini çözebilmek için tek bir alanda kendilerini yetiştirmelerinin yetmediğini birden fazla branşta fen, matematik, teknoloji, mühendislik alanlarını birlikte öğrenerek problemlerini çözebileceklerine inanıyoruz.” dedi.

STEM eğitmeni Sırdaş öğretmenlerin sadece bu eğitimlerle sınırlı kalmamaları gerektiğini, kendi içeriklerini de üretebilmelerinin öğrencileri eğitme konusunda daha yararlı olacağını altını çizerek “ Öğretmenlerimizden en çok beklentimiz de bu eğitimlerle sınırlı kalmamaları. Öğretmenlerin kendi içeriklerini üretmelerini istiyoruz. Bu bizim için çok daha kıymetli. Artık Türkiye’deki öğretmenlerimiz kendi eğitim içeriklerini üretecekler bu sayede. Mersin Yenişehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz bu etkinliğe ev sahipliği yapıp eğitime destek oldukları için.” şeklinde konuştu.

 

Eğitim alan eğitimlerden Bilgisayar Öğretmeni Tuğçe Yıldız yeni nesil öğretmenin bu tarz eğitimleri kendi derslerine uyarlaması gerektiğini belirterek “ Çocuklar artık eğlenerek öğrenmeye odaklı. Ellerinde tablet var ve bunu eğlenceli hale dönüştürmek için öğretmenlerin bu eğitimleri almaları önemli. Monoton derslerden ziyade aktif derslerin olması çocuklar için oldukça önemli.” ifadelerini kullandı.

STEM yaklaşımı; fen, mühendislik, teknoloji ve matematik gibi önemli alanları içeriyor. Mersin Yenişehir Belediyesi ve Yenişehir Belediyesi Akademi, bu dört önemli disiplini birleştirerek, gerçekçi, işbirliğine dayalı, daha düşünce odaklı ve de problem çözmeyi teşvik eden öğrenme deneyimini öğretmenlerin hizmetine sunuyor.İki gün süren Lego Education STEM Günleri eğitimi, öğretmenlerin gelişimi açısından iyi planlanmış, teşvik edici ve teknoloji çağına uygunluğu ile bilinerek dünyada farklı ülkelerde de uygulanıyor.

 

 

Başa dön tuşu