Yarım asırlık ağacı zehirleyen 3 kişi yakalandı

Mersin’de Adnan Menderes Bulvarı Özgecan Aslan Meydanı’nda yarım asırlık ağacın kökünden matkapla delinerek yabancı madde sıkılarak kurumasına neden olduğu öne sürülen 3 kişi yakalandı. Yakalananlar arasında Büyükşehir Belediyesi’nden bir daire başkanı ile CHP İlçe Toroslar İlçe Gençlik Kolları Başkanı ile bir belediye çalışanın olması akıllara durgunluk verdi.

Güncelleme 19 Temmuz 2022, 16:54

Mersin’de yarım asırlık ağacın kökünden matkapla delinerek, zehirli madde enjekte edilip kuruması üzerindeki esrar perdesi aralandı. Sosyal medyada büyük tepki çeken olayla ilgili polisin yürüttüğü soruşturma kapsamında aralarında Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı, CHP Toroslar ilçe Gençlik Kolları Başkanı ve bir belediye çalışanı gözaltına alındı. Susma haklarını kullanan zanlıların kimlikleri ve görevleri ise büyük şaşkınlık yarattı.

KÖKÜNE 3 DELİK AÇIP YABANCI MADDE SIKTILAR

Mersin’de geçtiğimiz hafta yaşanan ve sosyal medyada büyük infial yaratan olay, Adnan Menderes Bulvarı’nın sahil bandındaki Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda meydana geldi. Yaklaşık 50 yıllık İsrail Kauçuğu ağacının kuruması üzerine inceleme başlatıldı. Orman Bölge ve Çevre İl Müdürlüğü’nce yapılan inceleme ve tespitlerde söz konusu ağacın kökünden 3 delik açılarak yabancı bir madde sıkıldığı ve bu nedenle de tamamen kuruduğu ortaya çıktı.

MOBESE GÖRÜNTÜLERİ ELE VERDİ

Mersin kamuoyu ve sosyal medyada büyük tepki çeken olayla ilgili Emniyet Müdürü Mehmet Aslan’ın talimatıyla oluşturulan özel bir ekibin yaptığı titiz araştırmayla olay üzerindeki esrar perdesi kısa sürede aralandı. Oluşturulan ekip, Özgecan Barış Meydanı’nı net gören MOBESE ile sahil kesiminde ki işyerlerin güvenlik kameraları incelendi. Yapılan inceleme sonucunda ağacı zehirleyen 3 kişinin kimlikleri belirlendi.

GÖZALTINA ALINIP, SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİLER

Polisin yaptığı çalışma sonucunda elde edilen bulgulardan sonra Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nda 3 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Sabah saatlerinde harekete geçen polis ekipleri, belirlenen 3 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

GÖREVLERİYLE ŞAŞKINLIK YARATTILAR

Ağacın köküne matkapla delik açarak yabancı bir madde enjekte ederek kurumasına yol açtığı öne sürülerek gözaltına alınanlar arasında Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salim Serdar G., CHP Toroslar İlçe Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Ç. ve belediye çalışanı araç sürücüsü Yusuf S. Bulunuyor.

SUSMA HAKLARINI KULLANDILAR

Öte yandan akıllara durgunluk veren olayla ilgili Mersin Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan sorgulamalarında susma haklarını kullandığı belirlenen zanlılar, tamamlanan işlemlerinin ardından mahkemeye çıkartıldı.

Başa dön tuşu