Vali Pehlivan’ın Ev Sahipliğinde 30 Ağustos Zafer Bayramı Kabul Töreni Düzenlendi

Güncelleme 31 Ağustos 2022, 10:54

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan’ın ev sahipliğinde, Büyük Taarruz Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferinin 100. yıl dönümünde 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Kabul Töreni düzenlendi.
Ordu Evi’nde düzenlenen ve davetlilerin Vali Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan hanımefendi tarafından karşılandığı resepsiyona; Mersin Milletvekilleri, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı, Büyükşehir Belediye Başkanı, Cumhuriyet Başsavcısı,Adalet Komisyonu Başkanı,Üniversitelerin Rektörleri, askeri ve mülki erkân,kamu görevlileri, sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri,şehit aileleri,gaziler ve aileleri,sporcular ile çok sayıda davetli katıldı.
Programda konuşan Vali Ali Hamza Pehlivan;
Büyük Taarruz Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferi’nin 100. yıl dönümü 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle düzenlenen Kabul Törenine katılan misafirlerin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı, davete icabet ettikleri için teşekkür etti.
100 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığında büyük bir mücadelenin ortaya konulduğunu dile getiren Vali Pehlivan, bu mücadele neticesinde tarihi şanla şerefle dolu aziz milletimizin takdire şayan başarılarına bir yenisini daha ekleyerek bir destan daha yazdığını ifade etti.
Ağustos aylarının tarihimize önemli dönüm noktalarını oluşturduğunu belirten Vali Pehlivan; “951 yıl önce Sultan Alparslan da 26 Ağustos’ta Malazgirt’te kazanılan zaferle Anadolu’nun ebedi yurdumuz olması için ilk adımı atmış, kapıyı aralamıştı. Yüz yıllar geçti nice mücadeleler verildi,nice zaferler kazanıldı ve 100 yıl önce kazanılan bu büyük zaferle Anadolu’muzun Türkiye’mizin ezeli ve ebedi yurdumuz olduğu bir kere daha tescillendi. Bir kere daha bütün dünyaya ilan edildi. Bu zafer, yokluklar ve zorluklar içerisinde kazanıldı. Dört tarafı ateş çemberine dönüştürülmek istenen yurdumuz düşmandan kurtarılmış, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Sakarya’da ‘Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır’ Büyük Taarruz’da da ‘Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir ileri’ emirleriyle silahlı kuvvetlerimiz milletimizle birlikte harekete geçerek bu zafere ulaşılmıştır.
Aradan geçen 100 yılda Cumhuriyetimiz elbette ki çok mesafeler kat etti ve bu süreçteki mücadele devam etti, hala devam ediyor. O gün bizim birliğimize bütünlüğümüze kastedenler bugün de bir takım terör örgütleri ile onların uzantılarıyla yine bütünlüğümüzü bozmaya çalışıyorlar. Bunu dün başaramadılar, bugün de başaramıyorlar, yarın da asla başaramayacaklar. Biz millet olarak kenetlendiğimiz sürece, birlik beraberlik içerisinde olduğumuz sürece aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Bunu hepimiz biliyoruz. Bu akşam burada ortaya konulan tabloda olduğu gibi kadınıyla erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla, kamu görevlisiyle, iş insanlarıyla bir ve beraber oldukça Allah’ın izniyle daha güçlü bir gelecek bizleri bekliyor.
Bugün ülkemiz insansız hava araçları konusunda çok mesafeler kat etti. İnsansız savaş uçağımız bugünlerde görücüye çıkıyor. Savunma sanayinde, eğitimde, sağlıkta, teknolojik sahada kültürden spora bir çok alanda mesafeler kat ediyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere devletimizin bütün kurum ve kuruluşları aziz milletimizle birlikte üstün bir gayret içerisindedir. Bu sayede inşallah aziz şehitlerimizin, kahraman gazilerimizin hatıralarına layık oluruz ki onların gözü arkada kalmamıştır diye düşünüyorum. Dün olduğu gibi necip milletimiz, büyük devletimiz dünyada giderek çok daha fazla söz sahibi oluyor, olmaya da devam edecektir.
Bizim varlığımız sadece bu coğrafya için değil bütün dünya için ihtiyaçtır, gereklidir. Biz ülke olarak bütün dünya için bir denge unsuru olarak var olduk, var oluyoruz, var olmaya da devam edeceğiz. Bu yolda ilerlerken de birbirimize kenetleneceğiz, birbirimize dün olduğu gibi bugün de güveneceğiz. Gücümüzü birliğimizden, gücümüzü tarihimizden, gücümüzü milli ve manevi değerlerimizden, gücümüzü şehitlerimizden, gücümüzü gazilerimizden alacağız, alıyoruz ve yolumuza devam ediyoruz.
Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha saygı ve minnetle yad ediyor, siz kıymetli misafirlerimizin,Mersinli bütün hemşerilerimizin ve milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı içten en iyi dileklerimle kutluyorum.” ifadelerini kullandı.
Kabul Töreni sırasında denizde Sahil Güvenlik Komutanlığına ve balıkçılara ait tekneler fener alayı geçişi yaptı. Gösteri davetliler tarafından ilgiyle takip edildi.
Kabul Törenine katılan misafirleri ile sohbet ederek 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayan Vali Ali Hamza Pehlivan ve Eşi Yıldız Pehlivan Hanımefendi, katılımlarından dolayı tüm konuklarına teşekkür etti.
Başa dön tuşu