Vali Pehlivan’dan, Hacı Bayram Birinci’ye Ziyaret

Güncelleme 16 Haziran 2022, 12:27

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin İdman Yurdu onursal menajeri ve Eski Milli Boksör Hacı Bayram Birinci’yi Mersin İdman Yurdu Lokali’nde ziyaret etti.

Ziyarette Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ve Mersin İdman Yurdunda oynayan eski futbolcular da hazır bulundu.

Yılların emeğiyle biriktirilen kulüp fotoğraflarının sergilendiği koleksiyonu inceleyen Vali Pehlivan, kendi imkanlarıyla iş yerini adeta bir müzeye çeviren Hacı Bayram Birinci’den Mersin İdman Yurdu’nun tarihi ve kazanılan kupalar hakkında bilgiler aldı.

Hacı Bayram Birinci’nin yaptığı gibi bireysel gayretlerle vücuda getirilen bu ve benzeri çalışmaların kendilerini çok memnun ettiğini kaydeden Vali Pehlivan, Mersin İdman Yurdu tarihinin yaşatılması adına gösterdiği gayret ve özverili çalışmalarından dolayı Birinci’ye teşekkür etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Hacı Bayram Birinci ise Vali Ali Hamza Pehlivan’a nazik ziyaretinden dolayı teşekkür ederek isminin yazılı olduğu 33 numaralı Mersin İdman Yurdu formasını hediye etti.

Mersin İdman Yurdu Kulübü’nün neredeyse her kademesinde görevler alan Birinci, kulüp kapanana kadar Mersin İdman Yurdu Onursal Menajerliği yaptı. Hacı Bayram Birinci, Mersin İdman Yurdu Lokali’nde sergilenen 59 yıldır biriktirdiği kulüp fotoğrafları ile Mersin İdman Yurdu’nun başarılarla dolu tarihine ışık tutuyor. Açtığı lokalin duvarlarına astığı 2 bini aşkın fotoğrafla müze görünümüne bürünen lokal, kulüp tarihini merak eden ve yolu kulüple kesişenler tarafından sıklıkla ziyaret ediliyor.

Başa dön tuşu