Vali Pehlivan’a ‘Dünya Çevre Günü’ Ziyareti

Güncelleme 6 Haziran 2022, 14:19

‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’ ve ‘Türkiye Çevre Haftası’ münasebetiyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hüseyin Özgür Yalçın ve beraberindeki heyet Vali Ali Hamza Pehlivan’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette Vali Pehlivan, Müdür Yalçın ile beraberindeki heyetten çevre konusunda il genelinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Vali Pehlivan burada yaptığı konuşmasında, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın “Tek Bir Dünya” sloganı ile sürdürülebilir, doğa ile uyumlu ve daha temiz yaşam vurgusuyla, 21 Mayıs 2022 tarihli Resmî Gazetede yayımlanan genelge ile 1- 7 Haziran haftasının “Türkiye Çevre Haftası” olarak kutlanmasına karar verildiğine dikkat çekti.

Temiz hava, temiz çevre ve doğanın önemini her zamankinden daha etkili bir şekilde idrak ettiğimizi kaydeden Vali Pehlivan, “Çevreye verilecek her zararın hem bizleri hem de gelecek nesilleri nasıl olumsuzca etkileyeceğinin bilincinde olmak gerekir. Gelecek nesillere sağlıklı ve temiz bir çevre bırakabilmek için resmi veya özel tüm kurum ve kuruluşlara, sivil toplum teşkilatlarına ve bütün vatandaşlarımıza önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir.  Ülkemizde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde bu alanda çok önemli ve değerli adımlar atılmaktadır. İçinde yaşadığımız dünyayı, doğayı, çevreyi gelecek kuşaklara daha yeşil, daha temiz ve yaşanabilir şekilde bırakabilmek için bireysel ve toplumsal duyarlılığımızın daha da artması temennisiyle Dünya Çevre Günü’nü kutluyor, bütün vatandaşlarımıza sağlıklı yaşam ve mutlu yarınlar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Vali Pehlivan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü çalışanlarına başarılar diledi. Ziyaret çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Başa dön tuşu