Vali Pehlivan,’ Yılın Enleri Ödül Töreni’ katıldı

Güncelleme 11 Ekim 2022, 15:42

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanlığınca düzenlenen ‘Yılın Enleri Ödül Töreni’ne katıldı, dalında ulusal ve uluslararası yarışmalarda madalya kazanmış olan sporculara kutlama plaketlerini takdim etti.
Nevin Yanıt Atletizm Tesisinde düzenlenen programa Vali Ali Hamza Pehlivan’ın yanı sıra Mersin Ak Parti Milletvekili Hacı Özkan, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Mersin Şube Başkanı Mithat Ertaş ile kamu kurumlarının ve STK’ların temsilcileri, ulusal ve uluslararası müsabakalarda derece alan çok sayıda sporcu ve spor yöneticileri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Mersin Şube Başkanı Mithat Ertaş ile Mersin Ak Parti Milletvekili Hacı Özkan’ın yaptığı konuşmaların ardından Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Mersin Şube Başkanı Mithat Ertaş, Vali Ali Hamza Pehlivan’a amatör spor kulüplerine katkılarından dolayı plaket takdim etti.
Vali Pehlivan, ödül töreninde yaptığı konuşmasında ‘Malumunuz her yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızın himayesinde Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu işbirliğiyle Amatör Spor Haftası etkinlikleri düzenleniyor. Bu yıl da 3- 9 Ekim arasında hafta etkinlikleri düzenlendi. Bu konuda, Mersin İl Gençlik Spor Müdürlüğümüz,  Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Mersin şubesinin işbirliğinde İlimizde de çeşitli etkinlikler tertip edildi. Bugün de bu ödül töreni vesilesiyle birlikteyiz. Dalında başarılı olmuş sporcular, kulüpler, antrenörler ve amatör spora destek veren kurumlar biraz sonra ödüllendirilecek. Her şeyden önce bugün ödül alacak bütün sporcularımızı ve kulüplerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Amatör spor kulüpleri deyince adı üzerinde amatör bir ruhla, heyecanla, spor alanında özveriyle faaliyetler akla geliyor. Gerçekten bu konuda faaliyet gösteren gerek kulüpler, antrenörler, aileleri ve gerekse sporcular, spora spor olduğu için özünde sağlık olduğu için ve bu anlamda da geleceğe yönelik olarak gençlerimize, çocuklarımıza değer kattığı için ve katacağı için bu beklentiyle, bu özveriyle mücadele ediliyor.

Sporun bu anlamda sağlık ve bununla birlikte insana kazandırdığı takım ruhu, kardeşlik duygusu, dayanışma duygusu gerçekten çok önemli. İlimizde birçok yönüyle ön plana çıkan bir şehir, bu bağlamda bir spor şehri. Bakınız dün madalya törenini yaptığımız 5.Artistik Jimnastik Dünya Kupası(World Challenge Cup) ilimizde düzenlendi. Müsabakaya 25 ülkeden 98 sporcu katıldı ve bu sporculardan 16’sı bizim milli sporcularımızdı ve ikisine altın madalya takmamız nasip oldu. Ne kadar mutlu olduk. İşte onlar da böyle okullarda, kulüplerde spor yaparak başlamışlardı. Şimdi uluslararası yarışmalarda İstiklal Marşımızı okutuyorlar. Ülkemizi uluslararası arenada temsil edip madalya getiriliyorlar.  Yarın basın lansmanını inşallah gerçekleştireceğimiz, Kasım ayında Bocce Dünya Şampiyonası’na gene Mersin olarak ev sahipliği yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yatırım programı destekleriyle hayata geçirilen, kurulan, inşa edilen seksen yedi tesisimizin hepsi bu faaliyetlerle inşallah çok daha şenlenecek, dolu dolu etkin, verimli bir şekilde faaliyetlerini yapacak. Şu anda 180.000 olan lisanslı sporcu sayımız ki çok önemli bir rakam. Artarak devam edecek.
Bu duygularla bu akşamı, bu ödül törenini düzenleyen hem Amatör Spor Kulüpleri şube başkanımıza hem İl Gençlik Spor Müdürlüğümüze ve bütün ilgili emeği geçen arkadaşlarımıza, katkı-katılım sağlayan kulüplerimize, kulüp yöneticilerimize ve siz sevgili gençlerimize, çocuklarımıza, sporcularımıza ve iştirakte bulunan kıymetli konuklarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
Protokol konuşmalarının ardından, Vali Ali Hamza Pehlivan ‘2022 Yılının En’i olan sporculardan Kick Boks Dünya Kupası 52 Kg 1.’ si Hilal Sonay, Dünya Yaş Grupları Satranç Şampiyonası 2.’si Senem Gül Başsarı, Özel Sporcular Futsal Milli Takım Dünya 3.’sü Sedat Kızmaz, Avrupa Boks Şampiyonası 57 Kg 1.’si Busenur Yazan, Tekvando Ümitler Avrupa Şampiyonası 57 Kg 1.’si Özge Özbey, 19. Akdeniz Oyunları Sırıkla Atlama 1.’si Ersu Şaşma ile Multinations Gençler Yüzme Şampiyonası 4×200 metre Serbest 1.’si Nisa Gül Serdar’a ödüllerini verdi.
Ödül Töreni ulusal ve uluslararası müsabakalarda şampiyon olan diğer sporcu, antrenör ile kulüp temsilcilerine kupa ve plaketlerinin takdim edilmesinin ardından son buldu
Başa dön tuşu