Vali Pehlivan, Tarihi yapılardaki Restorasyon çalışmalarını inceledi

Güncelleme 26 Aralık 2022, 13:35

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz İlçesi Kiremithane Mahallesinde tarihi yapıların restorasyonu yoluyla gerçekleştirilen sokak sağlıklılaştırma çalışmalarını inceledi, bilgiler aldı. Mahallede bulunan tarihi Hadra Hamamı Kültür ve Sanat Evi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

1903 yılından 2000’li yıllara kadar hamam olarak hizmet veren, ismini yapılmasında büyük katkıları olan Kaptan Mehmet Hadra’dan alan, eski Mersin evlerinin olduğu Kiremithane Mahallesindeki 119 yıllık tarihi Hadra Hamamı; Mersin Valiliğimiz ve Akdeniz Belediyesi tarafından restore edildikten sonra Hadra Hamamı Kültür ve Sanat Evi’ne dönüştürülmüştü.

Vali Pehlivan, Hadra Hamamı Kültür ve Sanat Evi’nde yürütülen çalışmalar ve faaliyetler ve ihtiyaç duyulan ilave restorasyon projesi hakkında Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener ve Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Uçar’dan bilgiler aldı.

Vali Pehlivan’a ziyaretinde Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Uçar, Mersin Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Gülgen eşlik etti.

Başa dön tuşu