Vali Pehlivan, Spor Tesislerinde İncelemelerde Bulundu, Yetkililerden Bilgiler Aldı

Güncelleme 30 Mayıs 2022, 15:34

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı spor tesislerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgiler aldı.

Ziyaretleri kapsamında Vali Pehlivan’a Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ve İl Müdürlüğü ekibi eşlik etti.

İlk olarak Türkiye Yüzme Federasyonu 2022 faaliyet programında yer alan ve 21 Kulüpten 184 Sporcunun katılım sağladığı “Performans Tespit Müsabakaları” devam eden Olimpik Yüzme Havuzu’nda incelemede bulunan Vali Ali Hamza Pehlivan, yapılan faaliyetler ve devam eden müsabaka hakkında Tesis Amirleri Halid Kaplan, Önder Arı ve yetkililerden bilgiler aldı.

Daha sonra Mersin Stadyumu’nu ziyaret ederek, incelemelerde bulunan Vali Ali Hamza Pehlivan, Stadyumdaki Mersin İdman Yurdu (MİY)’nun mazide kalan pek çok değerli anısını o günkü hisle kalplere taşımayı hedefleyen MİY Müzesi’ni gezerek Anı Defterini imzaladı.

Vali Pehlivan anı defterine “Ülkemizin en köklü spor kulüplerinden biri olan Mersin İdman Yurdu’nun tarihi geçmişini bugünlere ve yarınlara taşımak maksadıyla kurulmuş olan bu güzel Müze’yi ziyaret etmenin memnuniyetini ve mutluluğunu yaşadım. Müzeyi gezdiğimizde kuruluş tarihi olan 1925 yılından itibaren elde ettiği başarıları ve kulübün içinde yer alanları yad etme fırsatı elde ediyorsunuz. İlimizin simge kulübü Mersin İdman Yurdu’nun bünyesinde gerek sporcu gerek antrenör gerekse yönetici olarak görev yapmış, değişik kademelerinde görev almış, destek sağlamış ve kulübe gönül vermiş, olanlardan ebediyete intihal edenleri rahmetle, hayatta olanları şükranla yad ediyorum. Müzenin kurulmasında emeği geçen bütün kişi, kurum ve kuruluşları kutluyorum” yazdı.

Stadyum içerisinde incelemeler yapan Vali Pehlivan, daha sonra 2-4 Haziran tarihleri arasında Mersin’in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan “Artistik, Ritmik, Aerobik Cimnastik Akdeniz Gençler Şampiyonası” hazırlıklarının devam ettiği Mersin Cimnastik Salonu’nda incelemelerde bulunarak tesis amiri Nihan Adıyaman’dan bilgiler aldı.

Başa dön tuşu