Vali Pehlivan, Hayat Boyu Öğrenme Haftası’nın açılış programına katıldı

Güncelleme 6 Haziran 2022, 14:17

Millî Eğitim Bakanlığı ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü himayelerinde, ülkemiz genelinde 1-7 Haziran tarihlerinde düzenlenen, Hayat Boyu Öğrenme Haftası’nın açılış programı kentimizde Vali Ali Hamza Pehlivan’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Hafta kapsamındaki etkinlikler ilimizde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü koordinesinde Mezitli Galatasaray Meydanı’nda düzenlendi.

Törene, Vali Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan Hanımefendinin yanı sıra, Mezitli Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, İl Millî Eğitim Müdürü Adem Koca, sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğretmenler, usta öğreticiler ve kursiyerler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı okunması ile başlayan etkinlikte konuşan Vali Ali Hamza Pehlivan, halk eğitimin eğitim-öğretim faaliyetlerinin en önemli başlıklarından biri olduğunu kaydederek, “2022 yılı itibariyle ilimizde 8.000’e yakın kursta yaklaşık 280.000 vatandaşımıza kurs verildi. Bu çok önemli bir rakam, bu rakam nüfusumuzun %15 ine tekabül ediyor. Türkiye ortalamasının da üzerine çıkmışız. Türkiye ortalaması %8 civarındayken biz bunun iki katı kurs düzenlemiş durumdayız.” dedi.

Kurslara katılım konusunda kadınların ilgisinin daha fazla olduğunu vurgulayan Vali Pehlivan, “Bu kurslara 130.000’e yakın kadınımız iştirak ederken, 120.000’e yakın erkek kursiyerimiz katılmıştır. Tabi bu ilgi bizleri sevindiriyor. Bu ilgi oldukça Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Halk Eğitim Merkez Müdürlüklerimiz daha çok kurs açmaya devam edecektir. Şu anda il genelinde 14 Halk Eğitim Merkezimiz, 1 Olgunlaşma Enstitümüz var. Buralarda geleneksel üretim dallarından teknolojik bilginin arttırılmasına, kültürel sahadaki kurslardan spor alanındaki kurslara, hatta tarımdan hayvancılığa kadar, aklınıza gelebilecek hemen her başlıkta, her konuda, kurslarımız var. Kursları verecek olan öğretmenlerimiz, eğiticilerimiz ve 5.000 civarında usta öğreticilerimiz var. Usta öğreticilerimiz kurslara adeta hayat veriyor. Kursiyerlerimiz de bu kurslara iştirak ederek çok verimli, çok başarılı neticelerin alınmasına vesile oluyorlar.” dedi.

Konuşmasının devamında Vali Pehlivan, “Öğrenmenin yaşı yok, bizim kültürümüzde beşikten mezara kadar öğrenme anlayışı var. Hangi yaşta olursak olalım, hangi işi yapıyorsak yapalım, hangi kademede bulunursak bulunalım, hayatımızın her anında öğrenmeye kapılarımızı açmak durumundayız. Çünkü hayat dinamik bir süreç, her geçen gün yeni gelişmeler oluyor, bu gelişmeleri takip etmek ve bilinenleri unutmamak, var olan bilgileri tazelemek sürekli bir dinamizmi, sürekli bir odaklanmayı gerektiriyor. Bu kurslarımızda kişinin ilgisine ve yatkınlığına göre kurslar düzenleniyor.” ifadelerini kullandı.

Vali Pehlivan, “İlimizin her noktasında, kurslarımız açıldı ve açılmaya devam ediyor. Etkinliğin yapılmasında emeği geçen başta Milli Eğitim Müdürümüz ve şahsında Milli Eğitim camiasına, Halk Eğitim Merkez Müdürlüklerimiz ve çalışanlarına, öğretmenlerimize, usta öğreticilerimize ve belgelerini alacak olan, kurslara devam eden bütün kursiyerlerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum, hepsini tebrik ediyorum. Bu ve benzeri başarılı çalışmaların, başarılı eğitim faaliyetlerinin artarak devam etmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Adem Koca’nın da bir konuşma yaptığı programda, Vali Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan Hanımefendi, kursiyerlere plaket takdim etti.

Kurdele keserek ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’nın açılışını gerçekleştiren Vali Pehlivan, daha sonra alanda kurulan stantlarını gezerek bilgiler aldı.

Stantlarda sergilenen yöresel lezzetleri de tadan Vali Pehlivan, kursiyerlere yaptıkları çalışmaların çok kıymetli olduğunu ifade etti ve çalışmalarında başarılar diledi.

Hayat Boyu Öğrenme Haftası kutlamaları 7 Haziran 2022 tarihine kadar tüm il ve ilçelerde çeşitli etkinliklerle devam

Başa dön tuşu