Vali Pehlivan Akkuyu NGS’de İncelemelerde Bulundu

Güncelleme 20 Haziran 2022, 12:24

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, ülkemizde ilk olma özelliği taşıyan ve tamamlandığında Türkiye’nin elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 10’unu karşılaması planlanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde (Akkuyu NGS) incelemelerde bulundu.

Akkuyu NGS’de Gülnar Kaymakamı Yunus Emre Bayraklı, Enerji Bakanlığı Nükleer Enerji ve Uluslararası Projeler Genel Müdürü Afşin Burak Bostancı, Akkuyu Nükleer A.Ş Genel Müdür Vekili Sergei Butckikh, Kamu Kurumları ile İlişkiler ve Uluslararası İşbirliği Yönetici Direktörü Aleksei Frolov ve Yapı ve Üretim Organizasyon Direktörü Denis Sezemin tarafından karşılanan Vali Pehlivan’a İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu da eşlik etti.

Akkuyu NGS’de düzenlenen bilgilendirme toplantısına başkanlık eden Vali Ali Hamza Pehlivan, Akkuyu Nükleer A.Ş. yetkilileri ile diğer yetkililerden mevcut durum ve devam eden çalışmalar hakkında brifing aldı.

Toplantının akabinde Akkuyu NGS inşaat alanında incelemelerde bulunan Vali Pehlivan, gelinen son aşamaya dair yetkililerden bilgiler aldı.

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu