Vali Ali Hamza Pehlivan, Tarsus İlçesinde Tarihi ve Turistik Yerleri Ziyaret Etti

Güncelleme 27 Haziran 2022, 16:47

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan hanımefendi ve çocuklarıyla birlikte Tarsus İlçemizde tarihi ve turistik yerleri ziyaret etti.

İlçe ziyaret programı kapsamında ilk olarak Nusret Mayın Gemisi Müzesi ve Çanakkale Zaferi Kültür Parkı’na giden Vali Pehlivan, Çanakkale Zaferi’nin kazanılmasında önemli bir yeri olan Nusret Mayın Gemisi’ni ziyaret etti.

Ardından Ramazanoğulları Beyliği’nden Piri Paşa’nın oğlu İbrahim Bey tarafından 1579 yılında yaptırılan ‘Kırkkaşık Bedesteni’ni ziyaret eden Vali Pehlivan, burada yöreye özgü, tarz-ı hususi (Tarsusi) usulde sunulan Türk Kahvesi ile yöresel bir içecek olan ‘Kaynar’ ve yöresel el emeği göz nuru ürünleri inceledi, bilgiler aldı; Bedesten ziyareti vesilesiyle orada bulunan Tarsuslu hemşerilerimizle görüşen Vali Pehlivan, bir süre sohbet etti, hasbihalde bulundu.

Vali Pehlivan, Kırkkaşık Bedesteni ziyaretinin ardından, Ramazanoğulları Beyliği’nden Piri Paşa’nın oğlu İbrahim Bey tarafından 1579 yılında yaptırılan Tarsus Ulu Camii’ni ziyaret etti. Selçuklu-Osmanlı mimari tarzında, tek şerefeli minaresi bulunan, tamamı kesme taş kullanılarak yapılan Cami’nin tarihi hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

İlçe ziyaretlerine Hz. Danyal Peygamberin türbesini ziyaret ederek devam eden Vali Pehlivan, türbede dua etti. Türbe etrafında kazılarda ortaya çıkan Roma dönemine ait tarihi kalıntıları da inceleyen Vali Pehlivan, yetkililerden bilgiler aldı.

İlçe ziyaretleri kapsamında Tarsus’un 12 km. kuzeyinde Dedeler köyünde, Encülüs Dağı’nın eteklerinde bulunan, Hristiyan ve Müslümanlarca kutsal olarak kabul edilen Eshab-ı Kehf Mağarası’nı ziyaret eden Vali Pehlivan, mağaraya inerek incelemelerde bulundu.

Tarsus İlçesinde tarihi ve turistik yerleri ziyaretleri kapsamında Vali Ali Hamza Pehlivan’a Tarsus Müze Müdürü Doğukan Bekir Alper de eşlik etti.

 

 

Başa dön tuşu