Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanlığı’ndan cinayet tepkisi

Güncelleme 16 Mart 2022, 16:59

Mersin’de bir kişinin öldüğü bir kişinin ise ağır yaralandığı silahlı saldırı ile ilgili olarak Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanlığı açıklama yaptı. Sosyal medyadan yapılan açıklamada; ülküdaşlarının öldürülmesinin teşkilatlarında derin bir üzüntüye sebep olduğu ifade edildi.

“BIÇAKLI SALDIRI VE YARALAMA OLMADI”

Açıklamada, “Yaşanan bir kavga olayı ardından olay yerinden uzaklaşan kişiye arkasından silahla ateş ederek sırtından vurup öldüren kişinin eski bir ocak başkanı olması eline bulaşan ülkücü kanını temizlemeyecektir. Bazı haberlerde iddia edildiği şekilde bıçaklı bir saldırı ve yaralama olayı olmadığı halde, kamuoyunda cinayeti yumuşatmak için bazı kişiler tarafından yapılan algı çalışmaları ise tarafımızdan tepkiyle karşılanmıştır” denildi.

“ORTADA ADİ BİR SUÇLU VARDIR”

“Konuyu buradan alarak üzerine vazife olmadığı halde bir katili savunan ve bu cinayeti bir şova dönüştürenler de ne derece büyük bir suça ortak olduklarını akıllarında bulundurmalıdırlar” şeklinde devam açıklamada şunlar kaydedildi: “Ortada Ülkücü bir gencin kanı ve sıkılan kurşunun hesabını verecek adi bir suçlu vardır. Herkesin bu konuları göz önünde bulundurarak yaptığı açıklama ve yorumlara dikkat etmesi gerekmektedir. FETÖ’cü bir hainin, Mersin’de tetikçiliğini yapan bir katili, kamuoyu nezdinde aklamak için yapılan akla ziyan açıklamalar ise akılla izahı mümkün olmayan bir durumdur. Vefat eden rahmetli ülküdaşımızın acısını derinden yaşadığımızı belirterek, bu konunun adli merciler nezdinde takipçisi olacağımızı bildiririz. Merhum ülküdaşımıza Allah’tan rahmet, ailesi, sevenleri ve Milliyetci-Ülkücü Harekete başsağlığı dileriz.”

OLAYIN GEÇMİŞİ

Dün merkez Toroslar ilçesinde Ülkü Ocakları Mersin Eski İl Başkanı Çağrı Ü., tartıştığı 4 kişiye kurşun yağdırmış, olayda Emrullah K. yaşamını yitirirken bir kişi de ağır yaralanmıştı. Silahlı saldırı sonrasında ise kaçmaya çalışan Çağrı Ü., polis tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştı.

 

Başa dön tuşu