Ukraynalılardan Rusya protestosu

Mersin Ukraynalılar Kültür Turizm ve Eğitim Derneği, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısını protesto ett

Güncelleme 2 Mart 2022, 12:05

Mersin Ukraynalılar Kültür Turizm ve Eğitim Derneği, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısını protesto etti

RUS VATANDAŞLARI DA DESTEKLEDİ

Mezitli Demokrasi Meydanı’nda bir araya gelen dernek üyeleri, Türk ve Ukrayna bayrakları açarak savaşa karşı barış çağrısında bulundu. Türk ve Rus vatandaşlarının da destek verdiği eylemde gruptakilerin bazıları gözyaşlarına hakim olamadı.

“ÇOCUKLAR ÖLÜYOR”

Dernek Başkanı Galina Veseluka “Şu an Ukrayna’da acı durumlar yaşıyoruz. Yeraltında, metroda insanlar kalmış, kadınlar metroda doğum yapıyor, çok acı, çocuklar ölüyorlar. Bu savaşa hayır dememiz gerekiyor. İnsanları bombalıyorlar. Bu savaş bitsin” dedi.

——

“Savaş yenilsin ve birlik olsun”

Mersin Ukraynalılar Kültür Turizm ve Eğitim Derneği Başkanı Galina Veseluka, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşa tepki göstererek, “Savaş yenilsin ve birlik olsun” dedi.

Mersin Ukraynalılar Kültür Turizm ve Eğitim Derneği, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısını protesto etti. Mezitli Belediyesi Demokrasi Meydanı’nda bir araya gelen dernek üyeleri, savaşa karşı barış çağrısında bulundu. Burada açıklama yapan Dernek Başkanı Galina Veseluka “Şu an Ukrayna’da acı durumlar yaşıyoruz. Yeraltında, metroda insanlar kalmış, kadınlar metroda doğum yapıyor, çok acı, çocuklar ölüyorlar. Bu savaşa hayır dememiz gerekiyor. Bu çocukların geleceği çok kötü olacak. Bu durumda sadece Ukrayna değil mahrum kalacak çok ülkeler olacak gelecekte. 2 dünya Savaşına geldi. Harkov’da hastaneler bombalandı, bütün havalimanları bombalandı, çok acı bir durum var. Kiev’de ülkenin en büyük çocuk hastanesi bombalandı, çalışmayacak duruma geldi. İnsanları bombalıyorlar, askerleri değil orada yaşayan insanları” dedi.

“BİRÇOĞUMUZUN AKRABASI ORADA”

Savaşa karşı hep birlikte durulması gerektiğine dikkat çeken Veseluka, “Türkiye’ye minnettarız. Dernekte yardımlaşma noktası oluşturduk ve yardım toplamaya başladık, lütfen yardım edelim. Tece Deniz Mahallesi’nde Kent Suit Apart Otel toplama noktası. Yardımlarınızı bekliyoruz. En fazla çocukların ihtiyacı var çünkü yer altında kaldılar. Yemek ve içecekleri yok, bezleri yok, en çok onlar zor durumda. Burada yardımları toplayıp Kiev’e göndereceğiz. Acılarımızı paylaşan Türk arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Birçoğumuzun akrabaları orada, anne babalarımız, çocuklarımız orada. Gelemiyorlar buraya. Savaş yenilsin ve birlik olsun” ifadelerini kullandı. Protestoya katılan Rus vatandaş Aleksey Nikiforov ise, “Ben Rus vatandaşıyım. Şunu anlıyoruz ki ne Rusya’ya ne Ukrayna’ya savaş gerekli. Rusya Putin değil, Putin de Rusya değil. Savaşın hemen bitmesini çok istiyorum. Bize barış gerekli, herkese barış gerekli, bütün dünyaya barış gerekli” dedi.

 

Başa dön tuşu