“Turnuvada Dostluk Kazandı”

Güncelleme 1 Nisan 2022, 14:56

Toroslar Belediyesinin, bu yıl 14’üncüsünü düzenlediği “Kurtuluş Kupası Geleneksel Kurumlar Arası Futbol Turnuvası’nın” şampiyonu Toroslar Belediyesi oldu.

3 Ocak Mersin’in Düşman İşgali’nden kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleşen ve 21 kurumun mücadele ettiği turnuvanın final müsabakasında Mersin İl Emniyet Müdürlüğü ile Toroslar Belediyesi karşı karşıya geldi.

Toroslar Belediyesi, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü takımını penaltılarla 4-3 mağlup ederek, turnuvayı şampiyon olarak tamamladı.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın ev sahipliğinde gerçekleşen programa; Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet, MHP Toroslar İlçe Başkanı Hüsnü Doğan, Ülkü Ocakları Toroslar İlçe Başkanı Vural Koparan, belediye meclis üyeleri, kurum müdürleri ve sporcular katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye gelerek bir konuşma yapan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, müsabakaların fair-play çerçevesinde tamamlandığını belirterek, turnuvaya katılan tüm kurumlara teşekkür etti.

Başkan Yılmaz; “Hepimiz, devletimizin, milletimizin, toplumumuzun huzurunu sağlamak üzere değişik kurumlarda çalışıyoruz. Geleneksel olarak düzenlediğimiz kurumlar arası futbol turnuvamızda; tüm kurumlarımız bir araya geliyor, kaynaşıyor. Ve bu turnuvayı final müsabakasıyla taçlandırıyoruz. Maçın sonucu ne olursa olsun takımlardaki oyuncular bizim kardeşlerimiz. Birliğimiz, beraberliğimiz, devletimiz ve milletimiz kazanacak inşallah. Turnuvamıza katılan tüm kurumlara canı gönülden teşekkür ediyorum. Askerimiz, polisimiz varsa biz varız. Askerimizle, polisimizle gurur duyuyoruz. Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum” diye konuştu.

  Başkan Yılmaz’ın konuşmasının ardından müsabakaya geçildi. Toroslar Belediyesi, oldukça çekişmeli geçen final müsabakasını, penaltılarla 4-3 kazanarak şampiyonluğu elde etti.

Turnuvanın üçüncüsü İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ikincisi İl Emniyet Müdürlüğü, birincisi ise Toroslar Belediyesi oldu.

Daha sonra ödül töreni düzenlendi. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ve protokol üyeleri ile birlikte turnuvanın şampiyonu Toroslar Belediyesi takımına ve ikinci olan Mersin İl Emniyet Müdürlüğü takımına kupalarını takdim etti.

Turnuvada ayrıca gol kralı, en iyi kaleci, en iyi kenar yöneticisi, en iyi kaptan, en centilmen takıma, turnuvaya katkı sunan ve katılan tüm kurumlara da Başkan Yılmaz ve protokol üyeleri tarafından plaket verildi.

 Ödül töreni, hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

Başa dön tuşu