Toroslar Belediyesinden, Toplu Konut Müjdesi

“Proje Yaklaşık Bir Buçuk Yılda Tamamlanacak”

Güncelleme 3 Haziran 2022, 17:15

Başkan Yılmaz; “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın Desteğiyle İlçemizde Toplu Konut Çalışması Yapacağız” dedi.

Toroslar Belediyesi, ilçede düzenli şehirleşmeye yönelik hayata geçirmeye devam ettiği imar planlarının yanı sıra vatandaşa daha konforlu yaşam alanları sunmak adına başlatacağı “Sosyal Konut Projesi’nin” ilk adımını Belediye Meclisi’nin Haziran Ayı toplantısında attı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliğinde gerçekleştirilecek Toroslar’ın prestij projesi, vatandaşların uygun şartlarda konut alabilmesine imkan sağlayacak.

Toplantıda; Arpaçsakarlar Mahallesi’nde, Toroslar Belediyesinin mülkiyetinde yer alan ada ve parseller üzerinde TOKİ tarafından “Sosyal Konut Projesi” yapılması, gerekli iş ve işlemlerin yürütülmesi için Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a yetki verilmesi konusu görüşülerek, kabul edildi.

Toroslar’ın kentsel ve ekonomik gelişimine katkı sağlayacak Sosyal Konut Projesi’nin kente hayırlı olmasını dileyen Başkan Yılmaz, bu konuda Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile görüş alışverişinde bulunduklarını ifade etti.

Başkan Yılmaz;  “Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum, heyeti ile birlikte Mersinimizi ve belediyemizi ziyaret etti. Yaptığımız çalışmalar ve projelerimiz ile ilgili Sayın Bakanımızı bilgilendirdik. TOKİ Başkan Yardımcımız da bu heyet ile birlikteydi. TOKİ ile birlikte Toroslarımızda Sosyal Konut çalışması yapacağız. Önümüzdeki bir buçuk yıl içinde bitmesini planlıyoruz. Sayın Bakanımız, belediyemize ve ilçemize uygun şartlarda kredi sağlanması konusunda destek sözü verdi. Borçlanma yetkisini bu yönde kullanmak üzere alıyoruz. Öncelikle ön bir protokol yapacağız. TOKİ ile bir çalışma yürütüyoruz. Ortaya çıkan sonuca göre hep birlikte kararlaştırıp ilerleyeceğiz. Sayın Bakanımıza ve tüm ekibine yakın ilgi ve alakası için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Daha sonra diğer gündem maddeleri de görüşülerek karara bağlandı. Kuvayi Milliye Caddesi üzerinde cephe sağlıklaştırması, bakım, onarım ile ilgili proje geliştirilmesi yönünde çalışmaların da yürütülmesine yönelik gündem maddesi de kabul edildi.

Toroslar Belediye Meclisi, Temmuz Ayı Meclis Toplantısını; 05 Temmuz 2022 Salı günü saat 14.00’da yapacak.

Başa dön tuşu