Toroslar Belediyesi, Narenciye Festivalinde Tam Not Aldı

Güncelleme 14 Kasım 2022, 16:44

Toroslar Belediyesi, bu yıl 8’incisi düzenlenen Mersin Uluslararası Narenciye Festivali’nde hazırladığı birbirinden renkli etkinlikler ve gösterilerle ilgi odağı oldu.

 Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan Galatasaray Meydanı’nda 2 gün süren festival, Mersinlilerin de sahip çıktığı coşkulu bir organizasyonla sona erdi.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; “Uluslararası Narenciye Festivali, Mersinimizin can damarıdır. Kentimizin narenciyede marka bir şehir olduğunun ispatıdır” dedi.

Sihirbaz ve animasyon gösterileri, şişme oyun parkı, şipşak foto hizmeti gibi birçok etkinlikle festivale renk katan Toroslar Belediyesi, Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları’nda (TORTEK) el emeği ve göz nuruyla hazırlanan ürünlerle de dikkat çekti. Narenciye temalı cüzdan ve çantalar ise yoğun ilgi gördü.

Çocuk, genç, yaşlı her yaştan vatandaş kurulan stantta doyasıya eğlenme fırsatı buldu.

“TAZE LİMONATA VE PORTAKALLI KURABİYE ÇOK BEĞENİLDİ”

 Birbirinden ilginç narenciye figürlerinin hazır bulunduğu etkinlik, görsel şölene dönüştü. Toroslar Belediyesinin narenciye bahçesinden toplanarak doğal ve taze mahsullerle hazırlanan limonata ve portakallı kurabiyeler de standı ziyaret eden vatandaşlara ikram edildi.

Vatandaşlar, hazırladığı etkinliklerle festivale ayrı bir renk katan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a ve ekibine teşekkür etti.

 BAŞKAN YILMAZ; “NARENCİYE FESTİVALİ, KENTİMİZİN ORTAK PAYDASIDIR”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Mersin’de üretilen narenciyeyi dünyaya tanıtma amacı taşıyan 8. Mersin Uluslararası Narenciye Festivali’ne katkı sunmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Kentin tüm dinamiklerinin destek verdiği festivalin, Mersin’in tanıtımının yanı sıra narenciyenin iç ve dış piyasada tüketiminin arttırılması ve marka değerinin yükseltilmesi açısından da çok önemli bir organizasyon olduğunu belirten Başkan Yılmaz; “Mersinimizin her alanda kalkınması bizim en büyük arzumuzdur” dedi.

Başkan Yılmaz; “Geleneksel olarak düzenlenen ve belediyemizin de katkıda bulunduğu Mersin Uluslararası Narenciye Festivali’ne halkımızın ilgisi bu yıl daha da fazlaydı. Narenciye kenti Mersin’de böyle kapsamlı bir festivalin yapılıyor olması bizler için gurur verici. Katlanarak daha da büyüyen bu festival, kentimizin simgesi ve ortak paydası olmuştur. Organizasyonda emeği geçen ve festivaline sahip çıkan herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu