Tarsuslular hafta sonu denize akın etti

Güncelleme 28 Kasım 2022, 11:21

Tarsus Belediyesi, Tarsus halkının yıllardır atıl durumda olan Tarsus Beyaz Kum Plajı’na kavuşması için bağlantı yolu yapım çalışmalarını tamamladı. Bağlantı yolunun yapılmasının ardından Tarsus halkı, hafta sonu sahile akın etti. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan sahilde vatandaşlarla bir araya geldi.

Tarsus Belediyesi, kaderine terk edilen Tarsus Beyaz Kum Plajı’nın yeniden vatandaşın hizmetine açılması için bağlantı yollarını tamamladı. Yaklaşık 12 bin 500 metre uzunluğundaki Tarsus Plajı’nda yapılan temizlik ve yol düzenleme çalışmalarının ardından Tarsuslular sahile akın etti.

Hafta sonu sahilde olan vatandaşlar ile bir araya gelen Başkan Bozdoğan, sahilde yapılacak olan kum temizliği, deniz temizliği, otopark, duş noktaları, şezlong ve diğer sosyal donatılar ile bir an önce vatandaşların hizmetine sunulması için çalışmaların hızlandırıldığını dile getirdi. Sahile akın eden vatandaşlarla sohbet eden Başkan Bozdoğan, vatandaşların talep ve önerilerini can kulağıyla dinledi. İnce, beyaz ve kükürtlü kum yapısı sayesinde önemli bir yere sahip olan Akdeniz’in incisi Tarsus Plajı’nda altyapı ve ulaşım konuları başta olmak üzere bölgede ihtiyaç duyulan çalışmaların tamamlanması ile plaj, yaz sezonunda Tarsusluların hizmetine sunulacak. Vatandaşlar, yıllardır özlemini çektiği Tarsus plajına akın ederek sahilin tadını doyasıya yaşadı. Başkan Bozdoğan sahilde bulunan vatandaşlar ile bir araya gelerek yapılan proje ve çalışmalar ile ilgili sohbet etti. Özellikle sahilde gerçekleştirilen çalışmalardan ötürü memnuniyetlerini dile getiren vatandaşlar Başkan Bozdoğan’a teşekkür etti.

 “TARSUS PLAJI’NI HALKIMIZA AÇMAK İÇİN SONA YAKLAŞIYORUZ”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan sahil ziyareti sonrası sosyal medya hesabından şu açıklamalarda bulundu, “En güzel deniz, henüz gidilmemiş olanıdır. Tarsus Plajı’nı halkımıza açmak için sona yaklaşıyoruz. Tarsus’un anılarını, özlemlerini, mazisini canlandırmak için; bu kentin deniz hasretine son vermek için çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. Bu yaz, Tarsus Plajı’ndan Akdeniz’e bakmak için hazır olun. Yapılan çalışmaların ardından Tarsus halkı, yıllardır atıl durumda olan plajına gelecek yaz sezonunda kavuşmuş olacak” dedi.

 

Başa dön tuşu