Tarsus Gençlik Kampı’nda Ebeveyn Çocuklar Çadır Kampı

Güncelleme 31 Temmuz 2022, 14:48

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı olan Tarsus Gençlik Kampı’nda program ve etkinlikler, tüm hızıyla devam ediyor. Ailelerin kent merkezlerinde yaşadıkları stresten uzak, doğayla iç içe ve çocuklarıyla keyifli anlar yaşaması için, Tarsus Gençlik Kampı’nda Ebeveyn Çocuk Çadır Kampı” etkinlikleri gerçekleştiriliyor.

Her hafta Cuma günleri düzenlenen programda, Berdan Nehri kıyısında  ağaçlar altında kurulan çadırlarda aileler gece boyunca konaklıyorlar.

Mersin merkez ve diğer ilçelerden ailelerin ağırlandığı Ebeveyn Çocuk Çadır Kampı”nda çocuklar doğa bilinci kazanırken, balık tutmadan kuş gözlem evine, sportif faaliyetlerden eğitim çalışmalarına, doğa yürüyüşünden survivor oyun alanlarında düzenlenen aktivitelere kadar keyif dolu anlar yaşıyorlar. Çocuklarının toprak, su ve doğa ile baş başa bir gün geçirmelerini sağlayan kamp faaliyetlerinden ise anne ve babalar büyük mutluluk duyuyor.

Büyükşehir Belediyesi Tarsus Gençlik Kampı görevlileri tarafından ilk andan itibaren yakın ilgi ile karşılanan misafirlere, değişik ikramlarda da bulunuluyor.

“Yapılan turlarla doğal ortamları görüyoruz”

Anne, babası ve kardeşiyle birlikte kampa katılan Orhan Kaan Kölemiş, “Güzel yerler var, doğal ortamlar var. Şehrimizle, göllerle, ağaçlarımızla ilgili güzel bilgiler alıyoruz. Turlar atıyoruz, doğal ortamları görüyoruz, güzel sporlar yapıyoruz, balık tutuyoruz. Kanolara biniyoruz. Yemekhanede çeşitli oyunlar oynayabiliyoruz, ödüller alabiliyoruz” dedi.

“Arkadaşlarımla eğlenceli oyunlar oynuyoruz”

Kampın minik ziyaretçilerinden Alin Yektek de, keyifli oyunlar oynadıklarını vurgulayarak, “Beğeniyorum burayı, doğayla iç içeyiz. Suların güzelliğini seyrediyor, balık tutuyoruz. Bazen yemekhanede oyunlar oynanıyor, ödüller kazanılıyor. Dans pistinde oynuyoruz. Parkurda da eğlenceli oyunlar oynuyoruz arkadaşlarımla. Vahap Amca’nın hizmetlerinden dolayı hepimiz teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“İnsana kendini iyi hissettiren bir ortam”

Tarsus Gençlik Kampı’na ilk kez geldiğini ve çok beğendiğini söyleyen Bayram Aslan, “Öncelikle şunu söyleyeyim, çok güzel bir ortam. İnsanın ruhuna hitap eden, insanı dinlendiren, insana kendini iyi hissettiren bir ortam. Tabi böyle güzel duyguları burada yaşayınca, içimden Belediye’ye teşekkür etmek geliyor. Çok güzel bir yer. Su ile iç içe olmak, doğa ile iç içe olmak, çocuklarımızın bu ortamda böyle mutlu olduğunu görmek, bize ekstra bir mutluluk veriyor” dedi.

“Burada bir aile gibi olduk”

Tarsus Gençlik Kampı’na sürekli çocuklarıyla birlikte geldiğini belirten Filiz Kalmış ise, “Tarsus Gençlik Kampı’na sürekli geliyorum. Bu beşinci gelişim. İmkanlarını çok çok beğeniyorum. Çalışan arkadaşlarım her zaman çok ilgililer, çok güler yüzlüler. Bir aile gibi olduk artık burada. Çocuklara çok dikkat ediyorlar. Güvenle sahaya bırakıp, biz oturup keyif yapabiliyoruz burada. İkramları da çok güzel. Geldik mi hiç ‘acaba orada bu olacak mı, bunu yaşayacak mıyız?’ diye düşünmüyoruz. Gayet gönül rahatlığıyla geliyor ve rahat ediyoruz. Sürekli de gelmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Başa dön tuşu