Tarsus CHP’nin ‘ Kadın buluşmaları’ devam ediyor

Güncelleme 15 Eylül 2022, 13:31

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Tarsus ilçe örgütünün Türkiye’ye örnek olan proje çalışmaları devam ediyor. Ekmek dayanışma faaliyeti ile toplumun geniş kesimlerini kucaklayan CHP Tarsus İlçe Örgütü, dikkat çeken bir başka çalışması olan “Kadın Buluşmalarını” da hızla sürdürüyor.

CHP Tarsus İlçe Kadın Kolları tarafından düzenlenen “Kadın Buluşmaları”nın 3.sü Girne ve Barbaros Mahallelerinden sonra kentin en büyük mahallelerinden biri olan Kırklarsırtı’nda gerçekleştirildi.

Kırklarsırtı Mahallesi kapalı semt pazarında yapılan ‘Kadın Buluşması’na CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Belda Boroğlu, Büyükşehir Meclis Üyesi Av. Ünzile Kuru ve İlçe Başkan Yardımcısı Murat Çeliker ve mahalle sakini kadınlar katılım gösterdi.

Toplantıda katılımcılara, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Tarsus Belediyesi’nin başta kadın ve çocuklara yönelik faaliyetleri ile diğer sosyal projeleri ile ilgili detaylı bilgiler verildi.

İlçe Kadın Kolları Başkanı Belda Boroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi olarak iktidara gelir gelmez uygulamaya konulacak ‘Aile Destek Sigortası’ hakkında detaylı açıklamalarda bulundu, kadınlardan gelen soruları yanıtladı.

Başkan Boroğlu, “Daha önce Girne ve Barbaros Mahallelerimizde yaptığımız buluşmalarımızı bu kez Kırklarsırtı Mahallemizde yapıyoruz. Siz değerli kadınlarımızla bir araya gelmekten çok mutluyuz. Malum okulların açıldığı bir haftadayız. Hepimiz çocuklarımızı binbir zorlukla okutmanın, ihtiyaçlarını karşılamanın gayreti içerisindesiniz. Bu sıkıntılar ilk seçimle birlikte sona erecek. Halkın iktidarında, kamu kaynakları en iyi şekilde kullanılarak sizlerin çektiği sıkıntılar bitecek. Parasız eğitim ve parasız sağlık hizmetlerine ulaşabileceksiniz. Bugün Mersin Büyükşehir Belediyemizin kreşten birinci sınıfa yeni başlayan öğrencilere çanta dağıtımına, LGS kurs merkezlerinden üniversite hayali kuran öğrencilere kaliteli ücretsiz destek hizmetlerine kadar birçok konuda eğitim projeleri bulunuyor.

Aile Destek Sigortası ise kadınları odak noktası görüp, çekilen sıkıntıları sonlandıracak bir proje, CHP iktidarında kadınların yaşamın her alanında var olmalarını, güçlenmelerini ve istihdamda kadın önceliğini sağlayacağız”  dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Evimiz Atölye Projesi’ ile ilgili de kadınlara bilgiler veren Başkan Boroğlu, ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal bölgelerde süren “Köy Bizim Şenlik Bizim” etkinliklerinin aileler ve çocuklar önemini paylaştı.

Programda, çocuklara yönelik Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarının anlatıldığı broşürler ve kitaplar dağıtıldı.

Başa dön tuşu