Tarsus CHP’nin ‘ Dayanışma Ekmekleri’ Akşemsettin Mahallesi’nde paylaşıldı

Güncelleme 29 Mart 2022, 11:07

“Sefalet değil adalet istiyoruz. Lütuf değil sosyal hak istiyoruz. Bunu geçinemeyen halka, işsizlere,gıda kuyruklarında sıra bekleyen halkımıza , şifa reçetesi vererek adeta dalga geçen AKP elitleri anlayamazlar!

“Halk , kamu kaynaklarını yağmalayan AKP  elitlerinin umrunda değil, bu iktidardan kurtulmak için halkımızla birlikte mücade ediyoruz!”

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe Örgütü tarafından aylardan bu yana sürdürülen ve ülke genelinde ses getiren projesi “Dayanışma Ekmekleri” bu kez de nüfus ve genişlik bakımından Tarsus’un büyük mahalleleri arasında yer alan Akşemsettin Mahallesi’nde paylaşıldı.

Hayırseverlerin un bağışı, gönüllü kadınların tandır başında saatlerce emek harcayarak yaptıkları yöreye has yufka ekmeklerin dağıtıldığı projeden Akşemsettin Mahallesi’nin sakinleri de memnun kaldı.

CHP Kadın Kolları Başkanı Belda Boroğlu, Kadın Kolları üyeleri, partili yöneticiler ve gönüllü kadınların yoğun emekleriyle paketlenerek vatandaşlara ulaştırılan yufka ekmeklerin, ülke olarak zor günlerden geçilen şu günlerde simgesel bir davranış hale geldiğini kaydeden CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, “Bizler bu projemizle, Anadolu kültürünün derinliklerinde yer alan dayanışma ve bütünleşme duygusunu ön plana çıkartıyoruz.

Tarsus’un dört bir tarafında yurttaşlarımızla buluşuyoruz.

AKP’nin halkımızı maruz bıraktığı ekmek kuyrukları, yağ -şeker kuyrukları, et kuyruklarına inat, bizler ekmeklerimizi paylaşıyoruz. Yaşananların dayanışmayla son bulacağını, aydınlık yarınlara el birliğiyle ulaşacağımızı söylüyoruz” dedi.

“Dayanışma Ekmekleri” projesinin, hayırseverlerin desteğiyle sürdürüleceğini belirten CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, “Daha önce Fevziçakmak Mahallesinde, Kırklarsırtı’nda, Reşadiye’de , Yarbay Şemsettin’de, Cetvel’de, Gaziler’de, Beydeğirmeni’nde, Tekke’de, Girne Mahallelerimizde çaldığımız kapıları, bugün Akşemsettin’de çalmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yaşanan tüm sıkıntılara rağmen, bizlere güler yüzlerini gösteren, evlerine buyur edip misafir olarak ağırlamak isteyen yurttaşlarımızın bu samimiyetleri, azim ve kararlılığımızı arttırıyor.

Gelecek günlerde daha birçok mahallemizde olacağız. Biz inatla huzurlu , mutlu olarak Türkiye’ye insanların yaşaması için çaba harcamaya, halkın iktidarının bir an önce gelmesi için sokak sokak gezmeye ve ekmeklerimizi paylaşmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Başa dön tuşu