Tarsus Belediyesi’nden çiftçilere ve kadınlara destek

Güncelleme 7 Mart 2022, 18:30

Sosyal Belediyecilik anlayışı ile çalışmalarını aralıksız sürdüren Tarsus Belediyesi, 2022 yılında hayata geçireceği proje ve çalışmalarla vatandaşın yanında olmaya devam ediyor. Bu kapsamda tarım alanında çiftçilere desteğini esirgemeyen Tarsus Belediyesi insan odaklı hizmetleriyle bir de şiddet mağduru kadınlara ve çocuklara da el uzatıyor. Tarsus Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Tarsus Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, büyük önem verdiği tarıma destek hamleleriyle çiftçilere her zaman el uzatarak, yanlarında oluyor. Bu kapsamda Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü 2022 yılında çiftçilerin gelir düzeyini arttırmaya ve tarımsal kalkınmaya destek vermek amacıyla ‘’Ulusal Güç, Genetik Hazine, Sağlıklı Gıda, Sağlıklı İnsan’’ diyerek 2 bin çiftçiye, 2 milyon yazlık, 2 milyon kışlık olmak üzere toplam 14 çeşit sebze fidesi dağıtımı yapmayı hedefliyor. Fidan ve gübre desteğine de devam eden Tarsus Belediyesi, 4 bin çiftçiye 6 çeşit toplamda 25 bin fidan desteğinde bulunacak. Bunun yanında kompost ve humik asit olmak üzere yine 4 bin çiftçiye gübre desteğini sürdürerek çiftçilerin yüzünü güldürmeyi sürdürecek. Ayrıca kentte çiftçilik ile uğraşan, 10 dekar ve altında Çiftçi Kayıt Sisteminde kayıtlı arazisi bulunan, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü sisteminde kayıtlı olan çiftçilere talep edilmesi halinde 150 TL nakdi yardım gerçekleştirilecek.

Tarsus Belediyesi, uygulamaya koyduğu çok sayıda sosyal ve kültürel projenin yanında, 2022 yılında da kadına yönelik şiddetle mücadele alanında kadınlara destek oluyor. Tarsus Belediyesi bünyesinde hizmet veren ’Kadın Sığınma Evi’, aile içi şiddet gören kadın ve çocukların yuvası olurken, yine birim bünyesindeki ’Kadın Danışma Merkezi’nde, uzman personel tarafından, psiko-sosyal hizmetler başta olmak üzere hukuk ve barınma konularında her gün onlarca kadını doğru adrese yönlendirecek bilgiler veriliyor. Yine bu kapsamda Konukevi hizmetinden yararlanan ve maddi geliri olmayan veya çocuğunun küçük olması sebebiyle çalışamayan kadınlar; yol parası, şahsi ihtiyaçları, tedavi ve ilaç masrafları vb. gibi ihtiyaçlarını karşılayamadığı ve bu durum güçlenmelerine engel olduğundan dolayı kadınların ihtiyaçlarının karşılaması amacıyla 2022 yılında her bir kadın için günlük 25 TL, her bir çocuk için günlük 14 TL nakdi yardım yapılacak.

Başa dön tuşu