Tarsus Belediyesi Ege Bölgesi’nde Bir Dizi İncelemelerde Bulundu

Güncelleme 4 Mart 2022, 10:58

Tarsus Belediyesi, 2022 Yatırım Yılı programları kapsamında tarım alanında hayata geçirilecek olan projelerde modern teknolojileri kullanmak, özgün tarımsal projeleri yerinde incelemek ve bünyesinde faaliyet gösteren Halk Market, Et Market, Halk Manav ve Üretici Kadın Kooperatiflerini geliştirmek, Tarsus tarımı ve üreticisine katkı sağlamak amacıyla Ege bölgesinde bir dizi inceleme ve ziyaret gerçekleştirdi.

Yerel potansiyeli arttırmak ve devam eden projelere katkı sağlamak amacıyla halkın ve üreticinin yararına çalışmalar gerçekleştiren Tarsus Belediyesi, Halk Market, Et Market, Halk Manav ve kadın kooperatiflerini geliştirmek üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Halkın Bakkalı, Selçuk Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Efes Tarlası Bakkal’ında incelemeler gerçekleştirdi. Ayrıca üreticiden tüketiciye aracısız ulaşmayı başarmış örnek kooperatiflerde de inceleme yapan Tarsus Belediyesi, İzmir Süt Kooperatifini de ziyaret etti. Tarım alanında gerçekleştirdiği örnek projelerle de dikkat çeken Tarsus Belediyesi, 2022 Yatırım Yılı’nda tarım alanında hayata geçirilecek olan projelere de son hız hazırlanıyor. Bu doğrultuda modern teknolojileri kullanmak ve özgün tarımsal projeleri yerinde incelemek amacıyla Seferihisar Meyve Kurutma Tesisi, Efes Tarlası Yaşam Köyü, Denizli, Aydın, İzmir şehirlerinde de araştırma ve geliştirme çalışmaları gerçekleştirildi.

Kent genelinde vatandaşların yaşam kalitesini daha iyi hale getirecek olan her adımı atmaya gayret ettiklerini ifade eden Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ‘’ Tarsus’ta tarımsal üretim kapasitesi, verimlilik, kalite ve katma değerin artırılmasını sağlayacak teknik ve yenilikçi uygulamalarımızı daha iyi hale getirmek ve örneklerini incelemek üzere Ege Bölgesinde araştırma geliştirme çalışmaları yapıldı. Yerel iş birliğine dayalı hareket ederek tarımsal üretim ve değerlendirme kapasitesini arttırarak var olan potansiyeli en iyi şekilde harekete geçirmek için çalışıyoruz. Bu yolla Tarsus’un sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlamak üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz’’ diye konuştu.

 

Başa dön tuşu