Tarsus Belediyesi 8 Mart’ta bir dizi etkinlik düzelendi

Güncelleme 8 Mart 2022, 14:01

Tarsus Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenlendi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ‘’ Ana olarak, eş olarak, çocuk olarak kadınlar bizim için çok değerlidir. Kadınlarımızın net ve mükemmel duruşu çoğu zaman toplumda odak olarak görülen erkek egemenliğinin ortadan kalkmasını sağlar.  Eşitlikçi anlayışta kadınlarımızın yüzlerini gülümsetebilmek, onların eşit bir yere gelmesini sağlamak her idarecinin boynunun borcu olmalıdır. Kadınlar Gününüz kutlu olsun’’ dedi.

Kadınlara yönelik çok sayıda proje ve çalışmayı hayata koyan Tarsus Belediyesi, 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü koordinesinde çeşitli etkinlikler ile kadınların önemine değindi. Kadınlar gününe özel düzenlenen etkinlik haftasında; tiyatro, sergiler, panel, kadın üretici pazarları, söyleşiler ve çeşitli konser etkinlikleri yapıldı.

Tarsus Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü koordinesinde Tarsus Kültür Parkı’nda gerçekleştirilen bir diğer etkinlikte Kadın Üretici Pazarı yoğun ilgi görürken, halk oyunları gösterileri, Belediye Bandosu’ndan ve Kadın Bağlama Atölyesi’nden mini konserler de Emekçi Kadınlar Günü kutlamalarına renk kattı. Çeşitli atölyelerin ve spor faaliyetlerinin gerçekleştirildiği etkinlikte kadınlar ve çocuklar doyasıya eğlendi.

Etkinlik haftasında; Düşevi Oyuncularından Sardunya Kokan Kadınlar ve Kadıköy Halk Tiyatrosu’ndan Celile tiyatro oyunu sahnelendi. Av. Burcu Gül Soydan’dan söyleşi ve sergi Ressam Seval Meray ve Piyale Çataklı’dan da kadınlara yönelik resim sergisi düzenlendi.   Kadın Üretici Pazarları, atölyeler, çeşitli müzik dinletileri, halk oyunları, spor etkinlikleri de yapıldı.  Tarsus Kent Konseyi’nin STK’ların Tarsus Ve Çağ Üniversiteleri’nin katkılarıyla, Kadın ve Girişimcilik, Siyaset ve Kadın, Medeni Hukuk Bağlamında Kadın, Kadın Sağlığında Erken Tanımın Önemi konularının konuşulduğu panelde ise Çağ Üniversitesi’nden Doç. Dr. Eda Yaşa Özelturkay, Arş. Gör. Orkun Tat,  Tarsus Üniversitesi Dr. Öğr. Gör. Tuğba Aydın Halisoğlu,  Arş. Gör. Tuğçe Sönmez, Uluslararası Mersin Müzik Festivali Yön. Krl. Bşk. Selma Yağcı, Mersin Üni. Dev. Kons. Öğr. Gör. Dr. Duygu Deniz Demirel konuşmacı olarak yer aldı. Düzenlenen panelde Mersin Opera ve Bale sanatçılarından piano ve çello dinletisi de yapıldı. Etkinlik haftasına Tarsuslular tarafından yoğun ilgi gösterildi.

Günün anlam ve önemine değinen Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan,’’ Bereketli kadim Anadolu topraklarında emek vererek bir yere gelmiş kadınlar olduğu kadar sesi hiç dinmeyen, sözü değer bulmayan kimliksiz kadınlar da var. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet kazanımlarıyla çok değerli konumlar elde edildi. Kadınlarımız bu kazanımlarını, bu kuvveti daha çok arttırıp daha iyi yerlere gelmelidir. Sağlıkta, hukukta, istihdamda siyasette ve eğitimde kadınlarımızın eşit bir şekilde aynı noktada erkeklerle birlikte olması tek çabamızdır. Bugün kadına şiddetin olayında ve kadınlarımızın bazı kazanımlarının yok edilmesinde rol alanlar varsa bunlarla mücadeleyi verecek olan kadınlarımızın o ekonomik girişimciliğidir’’ dedi.

‘’ EKONOMİDE KADINLARIMIZA YETERLİ GÜCÜ VERİRSEK BU ÜLKENİN KALKINMASINI, SÜRDÜRÜLEBİLİR VE İŞLEVSEL OLMASINI SAĞLARIZ’’

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ‘’Bu ülkede en güçlü ekonomiye sahip olan ev kadınlarımızdır. Onlara yeteri kadar değerlendirseydik, ekonomide yer almalarını sağlasaydık bugün bu ülkede sürdürülebilir kalkınmanın sosyal refahın önünü açmış olurduk.  Aslında yapılması gereken tek şey, yerel yönetimlerin kadınlarımızın her alanda eşit olmaları için çalışması, destek ve teşvik vermesi. Bunları yaptıktan sonra kadınlar gününün bir anlamı olacak. Kadınlarımızın en büyük hakkı eşit muamele görmektir. Bugün ekonomide kadınlarımıza yeterli gücü verirsek bu ülkenin kalkınmasını, sürdürülebilir ve işlevsel olmasını sağlarız. Tüm kadınların Kadınlar Günü Kutlu Olsun’’ dedi.

 

 

Başa dön tuşu