Tarsus Belediyesi 6 ton karpuzu halka ücretsiz dağıttı

Güncelleme 23 Ağustos 2022, 12:26

Tarsus Belediyesi üreticilere desteğini sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Tarsus Belediyesi desteğiyle üreticinin tarlasından hasat edilen 6 ton karpuz vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı. Karpuzları satın alarak bir yandan üreticiye destek olan Tarsus Belediyesi, bir yandan da vatandaşların sofralarına karpuz ulaştırdı.

Geçtiğimiz günlerde üreticiyi destekleme çalışmaları kapsamında Tarsus Belediyesi’nin çiftçiye verdiği tohumların hasadı yapılmıştı. Hasadı yapılan karpuzları Tarsus Belediyesi çiftçiden satın alarak dar gelirli vatandaşa ücretsiz olarak ulaştırdı. Çiftçinin tarlasından hasadı gerçekleştirilen karpuzlar vatandaşlara Halk Market aracılığı ile ücretsiz olarak dağıtıldı. Vatandaşlara ata ve yerli tohum desteğinde bulunarak hem üretim hem hasat esnasında da desteğini esirgemeyen Tarsus Belediyesi, üreticiye destek olmak amacıyla karpuzları satın alarak vatandaşları da sevindirdi.

Tarsus Belediyesi Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “ Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüz ile beraber yaptığımız hizmetle, hem üreticimizi hem de vatandaşımızı memnun ediyoruz. Hedefimiz bu sayede üretimi destekleyerek çiftçimizin zararını en aza indirmek. Aynı zamanda hasadı tamamlanan ürünleri üreticiden alarak, dar gelirli vatandaşlarımızın sofralarımıza ulaştırıyoruz’’ diye konuştu.

 

Başa dön tuşu