Simülatörlü vinç operatörlüğü eğitimini bitiren gençler sertifikalarını aldı

Güncelleme 13 Ekim 2022, 16:11

Lojistik Mesleki Eğitim Merkezi Projesi kapsamında, uygulamalı simülatörlü vinç operatörlüğü eğitimi ile teorik lojistik ve endüstriyel ekipmanlar eğitimini tamamlayan gençlere sertifikaları törenle verildi.

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında; Akdeniz Belediyesi yürütücülüğünde Mersin Üniversitesi, Mersin Ticaret Sanayi Odası ile Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. (MIP) işbirliğiyle yürütülen; “Lojistik Mesleki Eğitim Merkezi Projesi Sertifika Töreni” düzenlendi.

Simülatörlü vinç eğitimi Türkiye’de bir ilk!

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, ÇKA Genel Sekreteri Ahmet Rıfat Duran, MIP İnsan Kaynakları Müdürü Nuri Peker, MTSO yetkilileri ile bürokratların katıldığı törende, Türkiye’de bir ilk olan 100 saat süreli uygulamalı simülatör destekli liman vinç operatörlüğü eğitimi ile 40 saat süreli teorik lojistik ve endüstriyel ekipmanlar eğitimini başarıyla tamamlayıp geleceğin vinç operatörü olacak 80 gence sertifikaları verildi.

Gültak; “Eğitimde kullandığımız simülatör cihazı Türkiye’de bir ilk”

Törende bir konuşma yapan Başkan Gültak, Türkiye’nin en önemli liman kentlerinden biri olan Mersin’de simülatörlü vinç operatörlüğü eğitimi vererek gençleri bilimsel eğitim ve modern araç gereçlerle meslek sahibi yapmak için yola çıktıklarını anlattı. Başkan Gültak, “Öncelikle MEÜ Tıp Fakültesi eski acil servisi olan yıpranmış binayı yeniledik.  Bölgede bir hareket, esnafa da canlılık geldi. Sadece bu eğitimi değil, şu an yine ÇKA’dan ev ve süs bitkileri ile ilgili 2,4 milyon bütçeli bir projemiz de geçti. 22 kadının istihdam edileceği, alıcılarının da hazır olacağı bir proje bu. Meclis’ten yetkiyi aldık, projemize hızla başlıyoruz. Dolayısıyla o binamız artık bu tür projelere daima açık olacak” dedi. Akdeniz’de hayata geçen projelere verdiği desteklerden ötürü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve projelerin ortağı olan kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Başkan Gültak; “Eğitimde kullandığımız simülatör cihazı Türkiye’de bir ilk. İlk kez böyle bir eğitim veriliyor. Millet ‘metaverse’ konuşurken, Mersin’e ilk kez bu mantığı kente getirdik. Bu proje de belediyemizin ilklerinden bir tanesi ve gençlerimizin iş bulmasına yönelik bir proje” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Çamsarı; “Başladığınız projeyi yarım bırakmamanız lazım”

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı da konuşmasında, Türkiye’nin en fazla proje üreten ilk 3 üniversitesinden biri olduklarını vurguladı; Akdenizli gençlerin ve kadınların eğitimi, meslek kazandırılması ve istihdamı için projeler üreten Başkan Gültak’a teşekkür etti. Prof. Dr. Çamsarı; “Mersin’e ilk geldiğimde, buranın bir proje çöplüğü olduğunu söylemiştim. Herkesin ağzında bir proje dolaşıyor ama hiçbirinin sonuca kavuştuğu veya klinikte kullanılırlığı yok. Onun için başladığınız şeyi yarım bırakmamanız lazım. Bu merkezin geleceğine ilişkin tartışmalarımızda birçok fikir çıktı. Ancak en çok hoşumuza giden simülatörlü vinç operatörlüğü projesi oldu. Çünkü Türkiye’de işsizliğin en çok acıtanı; ilki üniversite mezunu işsizlik, ikincisi de genç işsizlik” ifadelerini kullandı.

Peker; “Sektörümüzün insan kaynağına katkı bulunacak bir proje”

MIP İnsan Kaynakları Müdürü Nuri Peker ise yaptığı konuşmada, “Sektörümüzün insan kaynağına önemli katkıda bulunacağına inandığımız lojistik mesleki eğitim projesinin bir parçası olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Sertifika almaya hak kazanan tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. MIP olarak, her fırsatta Türkiye’nin avantajlı konumu ile taşıdığı güce dayalı potansiyele inandığımızı söylüyoruz. Bu inançla ülke ekonomisine ve bölgemize değer katacak yatırımlara hız kesmeden devam ediyoruz. Aynı zamanda sektörümüzün ve kentimizin sosyal gelişimine fayda sağlayan projelere destek olmayı önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından önce plaket töreni, sonrasında da 100 saat süreli uygulamalı simülatör destekli liman vinç operatörlüğü eğitimi ile 40 saat süreli teorik lojistik ve endüstriyel ekipmanlar eğitimini başarıyla tamamlayıp mesleki yeterlilik kazanan Akdenizli gençlere sertifikaları takdim edildi.

 

 

 

 

Başa dön tuşu