ŞİDDET GÖREN YAVRU KÖPEĞİ MERSİN POLİSİ SAHİPLENDİ

Güncelleme 23 Mart 2022, 13:00

Mersin’in merkez Akdeniz ilçesinde 2 katlı inşaat halinde bir binada (M.B.) isimli şahsın  Rottweiler cinsi  köpeğe, kafasını duvara vurarak eziyet ettiği ve inşaat çatısından aşağı attığı konusunda ihbar alan polis  konu ile alakalı yapılan araştırmalar sonucu görüntüler temin edilerek şahıs gözaltına alındı.

Polislerin inşaatın çatı katında bulunan hayvanlar incelendiğinde; şiddete uğramış köpeğin yerinden kalkamayacak durumda olduğu, kırığa bağlı olduğu tahmin edilen sağ baldırında şişlik , sol gözünde kanlanma ve dişlerinde kırımalar olduğu  gördü.  Ayrıca şahsın aynı alanda güvercin beslediği 2 adet güvercinin ölmüş halde olduğu diğerlerinin ise tüy, göz kısımlarının sağlıksız ve tahmini enfeksiyon kaptığı uygun koşullarda beslenmediği anlaşılan 16 adet güvercinin olduğu  görülmüştür.
Söz konusu 16 adet güvercin cinsi kuşa ve 1 adet Rottweiler cinsi yavru köpeğe el konularak Mezitli Hayvan Kliniğine tedavisi amaçlı yatışı sağlanmıştır. Şiddete uğrayan yavru köpek sürmekte olan tedavisinin ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliğimiz tarağından sahiplenildi.
Şüpheli Şahıs Adli kontrol şartı ile mahkemeye sevk edildi.

Başa dön tuşu