Sıcak hava esnafı vurdu

Güncelleme 1 Ağustos 2022, 14:32

Mersin’de sıcak hava ve nem oranının yüzde 70’lerin üstünde olması kent merkezinin boşalmasına neden oldu. Hal böyle olunca da çarşı esnafı siftahsız kepenk kapattı. Tekstilci mal satamamaktan, sattığı malı ise aynı fiyattan alamamaktan şikayetçi. Taksici esnafı ise saat sabah erken geldiği durağında saat 13 olmasına rağmen kontağını çevirmemekten sıkıntılı.

Ekonomik krize bir de olumsuz hava şartları da eklenince esnaf siftahsız kepenk kapatmaya başladı. Hava sıcaklığının gölgede 40 dereceyi bulduğu Mersin’de nem oranı da yüzde 70’lerin üstüne çıkınca kent merkezi terkedilmiş bir görünüme kavuştu. Hafta içi insanların yoğun olduğu İstiklal Caddesi, Zafer Çarşısı, Taşbina çevresi ve Atatürk Parkı’nda adeta kuş uçmuyor.

ESNAF SİNEK AVLIYOR

Hafta içi arada bir de olsa iş yaptıklarını ancak hafta sonları işlerinin kötü gittiğini söyleyen Çarşı Esnafı Dernek Başkanı Bekir Algüllü, genelde yaz dönemlerinde işlerinin düştüğünü ancak son zamanlarda hiç iş yapamadıklarını söyledi. Algüllü, “Kent merkezi adeta terk edilmiş durumda. Öte yandan fiyatların yükselmesi halkın alım gücünü düşürdü. Bu da dolayısıyla işlere yansıdı. Ne yapacağımızı şaşırdık” dedi.

TAKSİCİLER DE DERTLİ

Şehir Merkezinde taksicilik yapan Muhittin Çelik de sabah erken saatlerde geldiği durağında henüz kontak açmadığını belirterek, hem yakıt fiyatlarına gelen zam hem de işsizliğin kendilerine büyük darbe olduğunu ifade etti.

“EVİMİZE EKMEK GÖTÜREMEZ OLDUK”

Silifke Caddesi’nde giyim mağazası olan Hasan Kara da 35 yıllık esnaf olduğunu ifade ederek, “Bunca yıldır böyle işsizlik görmedim. Ne mal satabiliyorsunuz. Ne de sattığınız malı aynı fiyata alabiliyorsunuz. Eve ekmek götüremez olduk” dedi.

Öte yandan kentin kalbi olarak bilinen Çankaya Mahallesi, Fabrikalar Caddesi, Gazi Mustafa Kemal (GMK) Bulvarı, Silifke Caddesi gibi hafta içi on binlerce insanın uğrak yeri olan bölgeler de hafta sonu terk edilmiş sokaklar görünümüne kavuştu.

Başa dön tuşu