Sevgi ve Emekle Büyüyen Buğday, Tarsus Belediyesi’nin Bereketli Hasadı

Güncelleme 9 Haziran 2023, 15:05

Tarsus Belediyesi tarafından binlerce ata ve yerli tohum buğdayı, sevgiyle filizlendi, emekle büyüdü ve Tarsus’un bereketli topraklarında buğdaya dönüştü. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın katılımıyla hasadı gerçekleştirildi. Yapılan hasatta 22 ton buğday elde edildi. Hasadı yapılan buğdaylar vatandaşlara 5 dekarlık tohum desteği olarak ücretsiz dağıtılacak, aynı zamanda elde edilen balyalar hayvan üreticilerine yüzde 50 hibeli olarak verilecek.

Doğanın büyüsünü ve döngüsünün yeniden hatırlandığı Tarsus’ta, belediye arazilerinde yetiştirilen buğdayın hasadı gerçekleştirildi. Tarsus Belediyesi’nin öncülüğünde ekimi gerçekleştirilen Ata ve Yerli Tohum Buğdayının hasadı, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın katılımıyla yapıldı.

TOPLAMDA 22 TON HASAT ELDE EDİLDİ

Belediyenin kendi olanaklarıyla Şelale Mevkii Engelsiz Yaşam Alanı’nda ve Ergenekon Mahallesi’nde toplamda 55 dekarlık arazilerine Kasım ayında ektiği Ata Tohumu Kunduru Buğdayı ve yerli çeşit tohumlar, büyüyerek buğdaya dönüştü.  Hasat çalışmasında 4 ton Kunduru Buğdayı, 18 ton ise yerli çeşit buğday elde edildi. Tarsus’ta tarımın ve buğdayın önemi konusunda her zaman büyük çalışmalar yapan Başkan Bozdoğan, hasada katılarak sekiz köşe kasket takıp orakla ekin biçti. Aynı zamanda biçerdövere bindi ve buğdayları inceledi.

“TARSUS’UMUZDA BUĞDAYIN, HEM HAYATİ HEM DE TARSUS İÇİN DEĞERİNİ BİLİYORUZ”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “Toprağın güzelliğiyle buluşan buğdayların hasadını tamamladık. Doğanın büyüsünü ve döngüsünü yeniden hatırladığımız bugünde, belediye arazilerimizde yetiştirdiğimiz ata tohumu buğdayların hasadını gerçekleştirdik. Binlerce yıldır tarım faaliyetlerinin yapıldığı Tarsus’umuzda buğdayın, hem hayati hem de Tarsus için değerini biliyoruz. Çiftçilerimize, emeklerinin karşılığını almanın gururunu yaşadığı bir hasat dönemi dileriz.” dedi.

Başa dön tuşu