Sardalya heykeli Karaduvar’ın simgesi oldu

Güncelleme 29 Eylül 2022, 11:58

Akdeniz Belediyesi’nin, 3’üncüsü düzenlediği ve yüz bini aşkın kişinin ziyaret ettiği Karaduvar Balık Festivali’nde, geri dönüşümü mümkün metaller kullanılıp bölgeye kazandırılan 3 ton ağırlığında 4 metre yüksekliğindeki devasa sardalya heykeli, balıkçılığın merkezi Karaduvar Mahallesi’nin simgesi oldu.

Ücretsiz balık-ekmek ve şalgam ikramı, konserler, ödüllü yarışmalar, söyleşiler, yelken yarışları, flayboard, şampiyon savunma sanatı sporcularının gösterileri, çocuk etkinlikleri ve sihirbazlık gösterileri ile yine kent ve ülke çapında büyük ses getiren 3’üncü Geleneksel Karaduvar Balık Festivali sayesinde bölgenin ünü şehir dışına taşarak artık tüm Türkiye’de tanınır, bilinir oldu.

Vatandaşlar, 4’üncü balık festivalini sabırsızlıkla bekliyor

Aileleri ve sevdikleriyle birlikte Karaduvar balık festivalini ziyaret eden yerli ve yabancı on binlerce konuk, mahalle sakinleri ve esnaf, böylesi özel ve zengin içeriğe sahip bir festivali Mersinlilere, Akdeniz ve Karaduvar’a kazandırmasından dolayı Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’a teşekkür ettiler; gelecek yıl düzenlenecek 4’üncü balık festivalini sabırsızlıkla beklediklerini dile getirdiler.

Sardalya heykeli ilgi odağı oldu

Festival alanında, mahalle sakinleri ve ziyaretçilerin dikkatini çeken en önemli yeniliklerden biri de bölgeye kazandırılan 3 ton ağırlığında, yaklaşık 4 metre yüksekliğindeki sardalya heykeli oldu. Festivali ziyaret eden yüzlerce vatandaş, heykel önünde fotoğraf çektirmek için adeta sıraya girdi.

Belediyeye ait atölyede 5 günde tamamlandı

Kaidesiyle birlikte 4 metre yüksekliğinde ve 3 ton ağırlığındaki heykelin mimarı Toros Üniversitesi’nden Prof. Dr. Uğurcan Akyüz, Toros Üniversitesi ile Akdeniz Belediyesi arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında, festivale katkı sunmak istediklerini söyledi. Heykelin yüzde 90’ının geri dönüşümü mümkün atık ve hurda metallerden, kalan iskelet kısmını da yeni malzemelerden yapıldığını belirten Prof. Dr. Akyüz, devasa heykeli, fen işleri atölyesinde belediye ekipleri ile birlikte 5 günde bitirip Karaduvar’a taşıdıklarını anlattı.

Prof. Dr. Uğurcan Akyüz; “Akdeniz Belediyesi’ne, hem Karaduvar Balık Festivali’ni düzenlemesi hem de günümüzde büyük önem arz eden geri dönüşüme verdiği önem ve hassasiyetten dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu kente bir marka değer katıyor ki bu çok önemli. Yani bir Bodrum, bir Kuşadası ne ise Akdeniz Belediyesi’nin himayesinde Karaduvar da artık büyük bir yol kat etti ve bütün Türkiye’ye kendini tanıtmış oldu” diye konuştu.

Başkan Gültak; “Balık heykelimiz Karaduvar’ın simgesi olacak”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak da 4 metre uzunluğunda, 3 ton ağırlığındaki sardalya heykeli hakkında yaptığı açıklamada fikrin ortaya çıkış sürecini anlattı.  Balık heykelinin, belediyeye ait atölyelerde tamamen atık olarak değerlendirilen tonajlı geri dönüşüm malzemelerinden yapıldığının altını çizen Başkan Gültak; “Heykelimizde her türlü metali görebilirsiniz…

Kamyon, otobüs ve servis araçlarından, motor parçalarından, dişlisinden kayışından kaportasına kadar birçok parça heykelin yapımında kullanıldı. Tabi eseri ortaya çıkarıp kaideye yerleştirmek ayrıca sanattır. Bu anlamda Hocamıza çok teşekkür ediyoruz. Heykelimiz, sardalyenin başkenti Karaduvar’a yakıştı. Festivalin ardından eseri daha görünür bir yere taşıyacağız.

Dileyen herkes önünde fotoğraf çekilebilecek. Bu heykelin önemli bir simge olacağına inanıyorum. Dünyanın, çevrenin bu kadar kirletildiği bir dönemde, geri dönüşümü mümkün malzemelerden nasıl bir sanat eseri ortaya çıkarılabileceğini de ispatlamış olduk” şeklinde konuştu.

Öte yandan, büyük ilgi çeken, bütünüyle geri dönüşümü mümkün atık metaller ve araç parçalarında yapılan 3 ton ağırlığındaki balık heykelinin etrafında toplanan vatandaşların, fotoğraf çektirmek için sıraya girdikleri görüldü.

 

 

 

Başa dön tuşu