Sakarya Eğitim İş’ten, Başkan Ecevit Keleş’e İadeyi Ziyaret

Güncelleme 10 Ağustos 2022, 14:38

Sakarya Eğitim-İş Sendikası Şube Başkanı Yasemin Tomak, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş'e iadeyi ziyarette bulundu. Ziyarette İl Kadın Kolları Başkanı Azize Çeroğlu da yer aldı.
 
 
Tomak, ziyaret sırasında CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş'e, son zamanlarda gündemdeki yerini koruyan Uzman Öğretmenlik Sınavı ile ilgili açıklama yaptı.  Sınavın kaldırılması için sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getirdiklerini ve  öğretmenlere destek olduklarının altını çizen Tomak, "Mesleğe başlayan her öğretmen uzmandır, biz öğretmenlerin bir sınavla  kariyer basamaklarına göre ayrıştırılmasına ve unvan verilmesine karşıyız. Zira bizim bir Bașögretmenimiz vardır o da Atatürk 'tür. Bizim sadece öğretmenlik mesleğinin sosyal ve yasal statüsünü güçlendirecek, eğitimin toplumdaki öneminin ve öğretmenin yetiştirilmesiyle birlikte mesleki gelişimini, çalışma koşullarını, sosyal ve ekonomik haklarını içeren bir Meslek Kanununa ihtiyacımız vardır."dedi.
 
 
CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Sakarya Eğitim-İş Sendikası Şube Başkanı Yasemin Tomak'a teşekkür etti.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Başa dön tuşu