Rotary Kulübü’nden kuvöz bağışı

Güncelleme 29 Haziran 2022, 15:54

Mersin Kızkalesi Rotary Kulübü, “Küresel Bağış Projesi” kapsamında MEÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Yenidoğan Bilim Dalına altı adet kuvöz bağışı gerçekleştirdi. MEÜ Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleşen bağış törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaya, MEÜ Hastanesi Baş Hekimi Prof. Dr. Meltem Nass Duce, Rotary Kulübü Guvernör, Başkan ve üyeleri ile sağlık çalışanları katıldı.

Böylesi topluma yararı olan bir etkinliğin içeresinde konuşma yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail yağcı, “Özellikle yeni doğan bebeklerimize böyle bir bağış yapılması takdire şayan. Üniversitemizin temel amacı hem Mersin’e hem Türkiye’ye hem de dünyaya hizmet vermek. Toplum hizmeti konusunda ise hastanemiz, üniversitemizin amiral gemisi. Binlerce şifa arayışında olan insan buradan hizmet alıyor. Bu yüzden bu projede katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Kuvözlerin de personelimiz tarafından amacına uygun şekilde kullanılacağına inanıyorum.” dedi.

MEÜ Hastanesine çok ciddi bir katkı sağlayacak teknik ekipmana sahip oldukları için mutlu olduklarını ifade eden MEÜ Hastanesi Baş Hekimi Prof. Dr. Meltem Nass Duce ise, “Gelen bu cihazlarla hizmetimiz aksamadan devam edecek.  Tüm sağlık ekibimiz, bu kuvözlerle şifa dağıtmaya devam edecekler. Şehirlerde hastanelere destek çok önemli. Bu nedenle ilgili anabilim dalı ve hastanem ile buradan hizmet alacak bebeklerimiz ve aileleri adına bağışta emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. Rotary 2430. Bölge Geçmiş Dönem Guvernörü Hakan Karaalioğlu ve 2430. Bölge Guvernörü Kemal Ketrez ise, yeni doğan bebeklerini yaşama tutmak için gerçekleştirilen projede emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti ve MEÜ’ ye  bu bağışı yapıyor olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

MEÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Necdet Kuyucu da, Hastanedeki yeni doğan bakım ünitesinin 27 yatak kapasitesi ile bölgenin en önemli ünitelerinden birisi olduğunu söyledi. Prof. Dr. Kuyucu, “Ünitemiz ilimizde ve çevre illerde yüksek riskli hastaların kabul edildiği dördüncü düzey bir yoğun bakım ünitesidir. Ünitede, bilimsel ve teknik olarak ileri düzeyde hizmet veriyoruz. Bu hizmetleri veren ve fedakarlıkları ile destekleri bitmeyen tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Bu tür yardımlar sayesinde hizmetlerimiz daha da ileriye gidecektir. Bizler de bu inançla çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Mersin Kızkalesi Rotary Kulübü Başkanı Ali Işınak ise, “Totary kulüpleri tarafından organize edilen küresel bağış projeleri, uluslararası düzeyde tüm kulüplerin birlikte hareket ettikleri projelerdir. Bu proje ile, bölge çocuklarımızın sağlıklı bir gelecek için ihtiyaç duydukları tıbbi donanımlara katkıda bulunup binlerce yeni doğan bebeğin yaşama daha sıkı tutunacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu ve projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürleri iletti. Tören, konuşmaların ardından bağışlanan kuvözlerle birlikte toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Başa dön tuşu