PKK/KCK destekçilerine Mersin Polisinden Operasyon

Güncelleme 6 Ocak 2023, 12:05

Mersin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri PKK/KCK Terör örgütünün faaliyetlerinin engellenmesi ve deşifre edilmesine yönelik yürütülen kapsamlı çalışmalarda; operasyon yaptı.

Terör örgütünün gençlik yapılanması içerisinde faaliyet yürüten, sokakları hareketlendirerek  eylem yapmak üzere arayış içerisinde oldukları tespit edilen (A.G.), (C.A.), (H.Ö.),  geçmiş yıllarda Suriye Ülkesinde YPG içerisinde faaliyet yürüttüğü tespit edilen  (H.D.) Sosyal medya hesapları üzerinden PKK/KCK silahlı terör örgütüne özendirici, sahiplenici paylaşımlar yaparak geniş kitlelere yayan ve terör örgütü sempatizanı kazanmaya çalışan (D.E.), (Y.İ.), (İ.B.), (F.U.) isimli şüpheli şahısların belirlenen adreslerine yönelik eş zamanlı operasyonel çalışma gerçekleştirildi.

Operasyon kapsamında 8 hedef şahsın yakalanmasına yönelik Özel Harekat Polisi ve Drone destekli operasyonel çalışmaya toplam 115 personel katıldı. Operasyon neticesinde 8 şahıs gözaltına alındı ve 500 gram patlayıcı madde, çok sayıda dijital materyal, Örgütsel kitaplar, örgüt mensuplarına ait fotoğraflar, çok sayıda kartuş, fişek ve ateşli silahlar ele geçirildi.

Başa dön tuşu