Pekduran: “YEDAM 24 saat hizmetinizde”

Yeşilay Mersin Şube Başkanı Halit Pekduran Yeşilay’ın her türlü bağımlılığa karşı insanların yanında olduğunu söyleyerek, “Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) ise 24 saat hizmetinizde” dedi.

Güncelleme 1 Mart 2022, 12:55

Yeşilay Mersin Şube Başkanı Halit Pekduran, her yıl 1-7 Mart arası kutlanan Yeşilay Haftası ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamasında tütün, alkol, madde, kumar ve internet ile ilgili sorunlar yaşayan kişilere ücretsiz psikolojik ve sosyal destek sağlayarak yeniden hayata kazandırılmalarını sağlayan YEDAM’dan bahseden Pekduran, “Aynı zamanda aile ve yakınlarına da destek vererek bozulan yaşam düzeninin onarılmasını ve ilişkilerin sağlıklı devam etmesini destekliyoruz. Merkezimize ilk başvuru 115 danışma hattı üzerinden gerçekleşmektedir. Danışma hattında motivasyon artırıcı görüşmeler ve ihtiyaca göre yönlendirme yapılmaktadır. Yüz yüze görüşmelerde ise tıbbi tedavi öncesinde sırasında ve sonrasında uzun süreli psikolojik ve sosyal destek süreçlerini kapsayan bir danışmanlık hizmeti uygulanmaktadır. YEDAM’a bu konularda destek almak isteyen kişiler ve aileler başvuru yapabilir. Kişi tedavi görmek istemiyorsa aile de bu süreçte doğru davranış, yönlendirme, iletişim modellerini anlamak acısından YEDAM’a başvuru yapabilir” dedi.
“İYİLEŞME SÜRECİ SABIR VE ÖZVERİ GEREKTİRİR”
Bağımlılıkta iyileşme sürecinin sabır ve özveri gerektiren bir süreç olduğunu ve iyileşme sürecinin kişiye ve içinde bulunduğu duruma göre değişebileceğini belirten Pekduran, YEDAM’ın sunduğu hizmetleri aktararak, “YEDAM’a başvuran alkol ve uyuşturucu madde sorunu olan bireylerle yapılan yüz yüze görüşmelerdir. Uzman psikologlar ve klinik psikologlar tarafından sağlanır. Bağımlı kişilerin aileleriyle görüşmeler yapması sağlanır. Aile içi iletişimin düzenlenmesi tedavi için oldukça önemlidir.  YEDAM’da psikolojik destek sürecine devam eden kişilere sağlanan sosyal destek, kişinin topluma uyum sağlama sürecinde önemlidir. İŞKUR vasıtasıyla iş bulmak için yönlendirme, öğrenim sürecine destek olma, sosyal aktiviteler düzenleme, gibi ve beceri edinme kurslarına yönlendirme, sosyal güvence için destek olma, hukuki süreçlerde hukuksal destek alma mekanizmaları ile ilgili yönlendirme gibi faaliyetleri içerir” ifadelerini kullandı.
“BAĞIMLI OLMAYIN, ÖZGÜR OLUN”
Bağımlılıkla mücadele eden kişilerin sosyal uyumunu yeniden kazandırmanın önemli olduğuna dikkat çeken Pekduran, YEDAM içerisinde yer alan Grup Terapisi ve Atölye hizmetleriyle bu uyumun sağlandığını aktararak şöyle devam etti: “Grup Terapisi, YEDAM’da psikolojik destek görüşmelerine gelen kişilerin bir arada toplandığı, bilgilendirme ve paylaşıma dayalı iyileşmeyi destekleyici görüşmelerdir. YEDAM Atölye, bireyin topluma en iyi şekilde katılımını hedefleyen Yedam modelinin, beceri ve mesleki kazanımı hedefleyen bir adımdır. Amaç; bireyin hobi, mesleki beceri yeteneklerini geliştirerek bireylerin temiz kalmalarını sağlamak, toplumla sosyal uyumlarını artırmak, meslek edinmelerinde yardımcı olmak ve toplumda üreten konuma gelmelerini sağlamak, toplumla sosyal uyumlarını artırmak, meslek edinmelerinde yardımcı olmak ve toplumda üreten konuma gelmelerini sağlamaktır. YEDAM’larda gizlilik politikasının da altını çizmek isteriz. Mersin Yeşilay Danışmanlık Merkezi olarak tutun, alkol, kumar, teknoloji ve kumar olmak üzere 5 bağımlılık türünde hizmet vermekteyiz. Bağımlı olmayın özgür olun, bağımlılıklarınızdan kurtulmak için 115 danışma merkezini aramaktan çekinmeyin.”

Başa dön tuşu