Özkan, ‘3 Ocak Mersinimizin Kurtuluş Yıl dönümü kutlu olsun’

Güncelleme 3 Ocak 2023, 09:55

AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Mersin’in  Düşman işgalinden  kurtuluşunun 101 yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Fransızların işgali altında olan Mersin, Milli Mücadele ruhu ve Milli Birlik Beraberlik bilinci ile bundan tam 101 yıl önce 3 Ocak 1922 yılında Mersinliler tarafından destanlar yazılarak kurtarılmıştır.

Kurtuluş Savaşı’nda her türlü imkansızlıklar içerisinde Milletimiz gücünü bütün dünyaya göstermiştir. Kurtuluş mücadelesinde bağımsızlık destanı yazan Mersinliler, varoluş mücadelesinde milletin azmi ve inancı karşısında hiçbir gücün davranmayacağını herkese ilan etmiştir.
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Arkadaşlar!
Gidip, Toros Dağları’na bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez. Bilincinden sonra  “Mersinliler, Mersin’e Sahip Çıkınız” deyip atalarımızın bize bıraktığı bu güzel emaneti birlik, beraberlik içerisinde devraldığımız noktadan daha yukarılara çıkararak emanete sahip çıktığımızı göstermeliyiz.
Farklı inanç, dil ve kültürleri yüzyıllardır bir arada yaşayan Mersin halkı olarak farklılıklarımızı ayrışma unsuru değil, bilakis zenginlik olarak görerek, hoşgörü ve barış medeniyetinin mirasçıları olarak birbirimizi sevgiyle, kardeşçe kucaklayarak Yeni Türkiye Yüzyılına  umutla ve kararlılıkla yürüyeceğiz.
Bu vesile ile tüm Mersinli hemşehrilerimin 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 101 Yıldönümünü kutlar, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere Kurtuluş Mücadelesinde bu vatan uğruna canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu