Özkan, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kutlama Mesajı

Güncelleme 1 Temmuz 2022, 15:05

Denizlerimize sahip çıkma bilincini insanımıza aşılamış olan Kabotaj Kanunu, denizciliğimizin daha da gelişip büyümesinde önemli rol oynamış, ülkemizin çağdaş medeniyetler düzeyine ulaşması amacıyla başlatılan kalkınma seferberliğine de büyük ivme kazandırmıştır.

Limanlarımızda her türlü yük ve yolcu taşıma hakkını Türk bayraklı gemilere ve Türk vatandaşlarına tanıyan bu kanun ülkemizin gelişme sürecinde ise önemli bir kazanım olarak tarihe geçmiştir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Liderliğinde; Köklü geleneği ve büyük bir geçmişi olan Türk Denizciliğinin korunup geliştirilmesi, deniz ticaret filomuzun rekabet gücünün yükseltilmesi, uluslararası alandaki gücümüzü ve ekonomik etkinliklerimizi artıracak çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Denizcilik sektörünün gelişimine büyük önem veren devletimiz ve hükümetimiz; özellikle son dönemlerde tüm sektörlerde yaptığı yatırımlarla göstermiş olduğu büyüme ve ilerleme hamlesini denizcilik sektöründe de sergileyerek ülkemizin uluslararası denizcilik pazarından aldığı payın daha da artmasına yönelik gelişmelerin yaşanmasını sağlamıştır.

Mersin’in sahip olduğu stratejik ve coğrafi konumu, 321 kilometrelik sahili ve geçmişten günümüze taşıdığı deniz ticareti birikimiyle Türkiye ve Doğu Akdeniz hinterlandında olan ülkeler için deniz ulaşımı alanında bir merkez olma konumunu her geçen gün daha da pekiştirmektedir. Nitekim bugün dünyanın en büyük limanları arasında yer alan Mersin Limanı, ilimizin bu konudaki iddiasını güçlü bir şekilde sürdürmesine ön ayak olmaktadır.

Ayrıca Mersin, ilimizde teşkilatlanmış askeri ve sivil kurumların yanında sahip olduğu yat limanı, marina, feribot iskeleleri, balıkçı barınakları gibi tesisler ile de Türk denizciliğinin gelişmesine önemli katkılar sunan bir il olma konumunu sürdürmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, hayatını denizlerde kaybeden deniz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, köklü geleneği ve büyük bir tarihi geçmişi olan Türk denizciliğinin gelişiminde emeği geçenlere ve tüm denizcilerimize en içten selamlarımı iletiyor, bütün vatandaşlarımızın ve denizcilerimizin Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı yürekten kutluyorum.

 

Başa dön tuşu