Özdemir, ‘Çocuk Haklarını Korumak, Geleceğimizi Korumaktır’

Güncelleme 22 Nisan 2022, 14:10

Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi Özdemir, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102. yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yayımladığı yazılı mesajla kutladı.

Egemenliğin kayıtsız, şartsız millette devredildiği ve millet iradesinin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102. yıldönümünü ve büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, büyük bir gurur ve sevinçle kutladıklarını ifade eden Baro Başkanı Gazi Özdemir, “Atatürk, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ sözüyle, 23 Nisan 1920’de milli egemenliği ilan ettiği, Cumhuriyetin temelini attığı bugünü, tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan etmiştir. Çünkü bugünün küçüğü, yarının büyüğü olan çocuklarımız geleceğimizin mimarı olacaktır. Bu nedenle çocuk haklarını korumak, geleceğimizi korumaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bağımsızlığımızın ve vatanımızın korunması için canını feda eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Geleceğimizin teminatı olan tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyor, çocuk haklarının güvence altına alındığı bir dünya dileğiyle, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” şeklinde konuştu.

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu