Okçu Sanat Okulundan pandemide ertelenen sergi!

Güncelleme 6 Ağustos 2022, 13:11

Okçu Sanat Okulları’nın düzenlemiş olduğu resim sergisi Mersin Forum AVM’de sanatseverlerle buluştu.

Açılışı yapılan sergiye Okçu Sanat Okulu’nun müzisyenleri de güzel müzikleriyle eşlik etti.

Uzun yıllardır resim sanatıyla uğraşan ve aynı zamanda görsel sanatlar öğretmenliği de yapan Özay KOCABAŞ, diğer sanatçı arkaşlarıyla birlikte pandeminin de etkisiyle sürekli ertelemek zorunda kaldıkları sergiyi açabilmenin ve sanatseverlerle buluşturabilmenin sevincini yaşadıklarını belirtti.

Özay KOCABAŞ mekan tahisi yapan sanata ve sanatseverlere desteği için de Forum AVM Mersin yöneticilerine teşekkür etti.

Sergide çalışmalarıyla yer alan Selin YÜCEL’de  pandeminin sanata ve sanatçıya olumsuz etkilerini dile getirerek şunları söyledi, “Tüm Sanat Dalları pandemi nedeniyle her ne kadar sanatseverlerle buluşma imkanı bulamasa da resim sanatıyla uğraşan insanlar için boşalan plan çizelgesi üretim imkanı sundu. Benim için pandemide sıkılma zamanı olmadı. Hatta aksine uzun yıllardır bulamadığım boş zamanı yakaladım ve gün boyu resimle uğraştım. Mimarlık öğrencisi olduğum için vaktimin çoğunu eğitimime harcıyordum. Bu nedenle sergide bulunan resimleri üretmek için müthiş bir fırsat doğmuş oldu. Küçüklüğümden bu yana herhangi bir alanda yer edinmek için çabaladım ve nihayet bu serginin bir parçasıyım. Hayallerimin gerçek olması için çok çabaladım ve çabalıyorum. Umut ediyorum ki sanat her kesimden insanın içinde yaşayabilsin ve hayatında her daim yer bulabilsin. Maalesef sanat etkinlikleri çoğu insanın ulaşabilirliğinin ötesinde gerçekleşiyor. Forum AVM bu noktada benim için insanların koşuşturmaları arasında kafalarını çevirip tablolara göz ucuyla bile bakmaları ve sanata dahil olabilmeleri açısından çok değerli bir ortam. Bir yerden bir yere varmaya çalışan insanlar aniden yavaşlayıp tabloları seyretmeye başlıyorlar, bazıları tabloların fotoğrafını çekiyor, bazıları tabloyla birlikte kendi fotoğrafını çekiyor ve bazıları günün yoğunluğundan bir an uzaklaşıp çerçevenin içindeki yağlı boya resimlere dalıp gidiyor. Bu hem sanatçı hem de sanatsever açısından çok değerli bir durum.’’

Sergide çalışmaları bulunan bir diğer değerli isim Esin MEMİŞ de ‘Hayat yoğunluğu arasında zaman ayırıp resim sanatıyla uğraşmak, yağlı boya resimlerimizi sergilemenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Sanat, bulduğu ortam ve koşullardan beslenen bir alandır. Dolayısıyla her ne kadar pandemi sürecinde sergiler ertelense de içinde bulunduğumuz bu koşulların ben ve diğer sanatsever arkadaşlarım için ilham kaynağı olduğunu söylemek mümkündür. Bunun yanı sıra pandeminin olumsuz etkileriyle mücadelede resim benim için en önemli silah olmuştur.” dedi.

Başa dön tuşu