Ödül kazanan proje sahiplerine plaket verildi

Güncelleme 14 Nisan 2022, 11:56

“Tarsus Şelalesi Turizm Tesisleri Mimari Proje Yarışması” proje sergisi ve kolokyumu, Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. 74 projenin sunulduğu yarışma çerçevesinde düzenlenen etkinlikte, ödüle layık görülen mimari projeler değerlendirilerek, proje sahiplerine plaket verildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi koordinesinde yapılan “Tarsus Şelalesi Turizm Tesisleri Mimari Proje Yarışması”nın proje sergisi ve kolokyumu yapıldı. Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan etkinlikte, Jüri Başkanı Ahmet Tercan moderatörlüğünde ödüle layık görülen projeler değerlendirildi.

Kolokyumda; Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve Meclis Üyesi Gülcan Kış, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Hasan Gökbel, Ali Rıza Özdemir ve Tarık İrde ile Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Onur Özkale de yer aldı. Gülcan Kış, mimarlığın tasarım düşüncesinin en üst biçimlerinden biri olarak insan hayatında hep önemli görüldüğünü belirterek, yaşama anlam katan yerleri, mekanları biçimlendirdiğini anlattı. Hayatta anlamın ve yaratıcılığın sonu olmadığı gibi mimarlığın da estetik yaratım biçimi olarak bir sonu ve sınırının olmadığını dile getiren Gülcan Kış, “Bu projenin, Tarsus’un ve Mersin’in tanıtımına önemli katkı sunacağına olan inancımızla Tarsus’a böyle bir eser kazandıracağımız için de çok mutluyuz” dedi.

Jüri Başkanı Ahmet Tercan da  Büyükşehir Belediyesi’ne katılımcı ve demokratik bir model ile yarışmayı düzenlediği için teşekkürlerini ileterek, şöyle devam etti:

“Bugünkü kolokyumda amacımız bir tartışma ortamı yaratarak, ulusal, hatta uluslararası düzeyde bir katkı sağlamak. Yarışma ortamını mimari tasarım ve mimari tasarımın çeşitli süreçlerindeki aşamalarda, bizim beklediğimiz katkıları ve bu katkılarla elde edeceğimiz sonuçların tartışılması, açık bir şekilde ortaya konulması hedeflenmektedir. Umarım bu tartışmalar bu amaca ulaşabilir. Buradaki en önemli konu, sürecin katılımcı ve şeffaf olmasıdır. Biz de jüri olarak bu konuda gerekli özeni göstermeye gayret ettik. Bütün aşamalarda son derece açık, tartışmayı destekleyen, özgürlükçü ve katılımcı bir anlayışı benimsedik. Bu anlayış doğrultusunda süreci sürdürüp sonuçlandırmayı hedefledik.”

Konuşmaların ardından yarışmada ödüle layık görülen ekiplere plaket verildi. 1’inciliğe layık görülen proje ekibinde Nil Bıçak, Erol Kalmaz ve Kemal Bal yer aldı. Plaketlerin sunulmasının ardından ödül alan projelerin değerlendirildiği kolokyuma geçildi.

Başa dön tuşu