MSK MAÇINDA ‘8 MART’ FARKINDALIĞINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Güncelleme 10 Mart 2025, 13:36

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde sezonun 20. haftasında Mersin Spor Kulübü (MSK) ile Beşiktaş Fibabanka mücadelesinde ‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ dolayısıyla farkındalık etkinliği düzenledi. Maç öncesi, sırası ve sonrasında sporun, kadınların güçlü ve etkin alanlardan bir tanesi olduğuna dikkat çekmek amacıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

 Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde ‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ dolayısıyla kadınların toplumsal hayatta daha fazla yer almasını ve kadın mücadelesini desteklemek amacıyla farkındalık etkinliği düzenledi. Bu kapsamda Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde sezonun 20. haftasında karşı karşıya gelen Mersin Spor Kulübü (MSK) ile Beşiktaş Fibabanka mücadelesinde sporun, kadınların güçlü ve etkin alanlardan bir tanesi olduğuna dikkat çekmek amacıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

 Mücadeleyi; Mersinden Kadın Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Meral Seçer ile birlikte Mersin’de kadınlarla ilgili aktif çalışma ve faaliyet yürüten kadın derneklerinden temsilciler taraftarlarla birlikte izledi. Kadınların tarihsel süreçte verdiği mücadelenin yanı sıra, toplumsal cinsiyet rollerindeki eşitsizliğe ve ayrımcılığa dikkat çekmek için taraftarlara adalet ile özdeşleştirilen mor renkli balon ve bileklikler dağıtıldı.

 Maç öncesi MSK oyuncuları ‘Bugün Parkede Yarın Hayatta: MSK Daima Kadınların Yanında!’ yazılı pankartla çıkarken, kadın farkındalığına vurgu yapmak için MSK oyuncuları ve takım maskotu Caretta ‘Daima Kadınların Yanındayız’ baskılı mor t–shirtlerle sahaya çıktı. Etkinlikte, Meral Seçer’e oyuncular tarafından kadın gücünü ve toplumsal eşitlik mücadelesini simgeleyen mor top hediye edilirken, kadın dernek başkanlarına çiçek takdim edildi. Maç boyunca led ekranlardan farkındalık mesajları yayınlandı.

 Seçer: “Spor alanında da kadın farkındalığının oluşturulması bizleri mutlu etti”

Mersinden Kadın Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Meral Seçer, maç boyunca mücadelesini sürdüren MSK’yı tebrik ederek, etkinlikle ilgili duygu ve düşüncelerini; “Çok heyecanlı bir maç oldu. MSK’yı tebrik ediyorum ve böyle özel bir günde ‘Kadınlar Günü’nü kutlamayı unutmadılar. Kadınlar günü Mersin’de çok değişik etkinliklerle kutlandı. Kadın farkındalığının spor alanında da kendini göstermesi ve spor müsabakasında bu farkındalığının oluşturulması bizleri çok mutlu etti” sözleri ile paylaştı.

Başa dön tuşu