Miniklerden kitaplara yolculuk

Güncelleme 22 Nisan 2022, 12:01

Mersin’in merkez Yenişehir ilçesi Cumhuriyet Anaokulundan Esin Dönmezler ve Sevgi Anaokulundan Songül Kaygısız öğretmenlerinin kurucu olarak başlattığı  “Kitaplarla Yolculuk” eTwinning projesi ile öğrenciler kitap sevgisi kazandı.

Mersin Cumhuriyet Anaokulundan Esin Dönmezler ve Sevgi Anaokulundan Songül Kaygısız öğretmenlerinin kurucu olarak başlattığı  “Kitaplarla Yolculuk” eTwinning projesine Şevket Pozcu Anaokulundan Yasemin Arslantaş, Şehit Abdullah Tayyip Olçok Anaokulundan Hüsnegül Göktaş Uluçam, Özel Aya Koleji İlkokulundan Perihan Yirik ve Tuğçe İğli, Menteş Şehit Osman Köse Ortaokulundan Seda Çağrıcı, Cumhuriyet Anaokulundan Güler Kankaya ve Nuran Kama, Sevgi Anaokulundan Medine Cumalioğlu olarak 10 öğretmen katıldı. Proje ile anaokulu öğrencilerinin kitap sevgisini kazandırmaları sağlandı.

Projede, çocukların gelişim özelliklerine uygun olarak kitap sevgilerini kazandırma, görsel okuma, dikkat, dinleme, algılama, anlatma becerilerinin artması, zihinlerinde kalan sahneleri resimlemeleri, kelime dağarcıklarının, okuma yazma farkındalıklarının ve ilkokula hazır bulunuşluluğun artması olarak amaçlandı ve “Etkileşimli Okuma” yöntemiyle yapıldı. Ailelere gönderilen kitapların okunması ile ilgili kılavuzlarla da ailelerde proje dahil edildi. Çocuklarda ve ailelerde olumlu farkındalık sağlayan projeyi uygulayan öğretmenler de, kendi mesleki gelişimlerine çok katkısı olduğunu belirtti. Çocuklar hikayeleri dinlerken daha önce fark etmedikleri kelimeleri yakalayarak anlamını sorma, resimleri dikkatli inceleme, kitap adında kaç kelime var, harfleri sayma, resim çizme, hayal dünyalarının genişlemesi gibi birçok katkı sağladı. Öğretmenler de çocuk kitapları ile ilgili farklı bir bakış açısı kazandıklarını hatta projeden sonra da devam edeceklerini aktardı.

 

Başa dön tuşu