Minik Yiğit’e nefes olun

Güncelleme 13 Nisan 2022, 16:50

SMA Tip-1 kas hastası olan 3,5 yaşındaki Yiğit Aras Tunç, yaşamak için yardım eli bekliyor.

Mersin’de yaşayan SMA tip-1 kas hastası olan Yiğit Aras Tunç, 3 yıldır 9 cihaza bağlı bir şekilde yaşam mücadelesi veriyor. Minik Yiğit’in Dubai’de tedavi olabilmesi için gerekli 2 milyon 500 bin doları toplamak amacıyla valilik izinli kampanya başlatan Tunç ailesi, çocuklarının yaşayabilmesi için herkesin desteğini bekliyor. İnşaatlarda işçi olarak çalışan baba Cevdet Tunç, 13.5 kilo olan oğlunun 600 gram daha alırsa tedavi şansını yitireceğine dikkat ederek zamanla yarıştıklarını söyledi. Baba Tunç, “Vicdan sahibi herkese sesleniyorum, yardımın küçük veya büyük olmasının önemi yoktur. Her yardım çocuğumun hayatta kalma şansını arttıracak. Yiğit Aras’ın nefes alması için iyi insanların yardımını bekliyorum” dedi.

Mersin’de yaşayan SMA tip-1 kas hastası olan Yiğit Aras Tunç, 3 yıldır 9 cihaza bağlı bir şekilde yaşam mücadelesi veriyor. Minik Yiğit’in Dubai’de tedavi olabilmesi için gerekli 2 milyon 500 bin doları toplamak amacıyla Valilik izinli kampanya başlatan Tunç ailesi, çocuklarının yaşayabilmesi için yardım eli bekliyor. Amerika’da yaş sınırı olduğu için Dubai’de tedavi olabilecek Yiğit’in bu tedavi şansı için son 600 gramı kaldı. 600 gram daha kilo alırsa tedavi şansını kaybedecek olan Yiğit’in acılı ailesi, her gün çocuklarını kaybetmenin korkusunu yaşıyor. Diğer aileler çocuklarını beslemek için çabalarken acılı aile kilo alıp tedavi şansını kaybedecek diye minik Yiğit’i aç bırakmak zorunda kalıyor. Yiğit’in hayata tutunması için hayırsever insanların yardımlarını bekleyen aile, adeta zamanla yarışıyor.

“Kampanya çok yavaş ilerliyor”

2 milyon 500 bin dolar olan tedavi ücretinin bugüne kadar sadece yüzde 22‘sini tamamlayabildiklerini söyleyen Yiğit’in babası Cevdet Tunç, minik Yiğit’in çok az zamanı kaldığını söyledi. Kampanyanın çok yavaş ilerlediğini söyleyen çaresiz baba Cevdet Tunç, ellerinden geldiğince kısa sürede parayı toplamaya çalıştıklarını belirtti. Cevdet Tunç, “Şu an kampanyamız yüzde 10’du, Mersin’de SMA hastası bir bebeğimiz vefat etti. Onun kampanyasından bize biraz para aktarıldı, şu an yüzde 22’ye ulaştık. Tedavi Dubai’de olacak. Oğlum 3,5 yaşında olduğu için Amerika’da yaş sınırı var o yüzden Dubai’de tedavi olabiliyor. Ayrıca Dubai’deki masraflar Avrupa’ya göre daha düşük. Ama oğlumun son 600 gramı kaldı. En kısa sürede paranın toplanması gerekiyor. Kampanya çok yavaş ilerliyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan Çocuk Şenliği için Galatasaray meydanında etkinlik düzenleyecek. Sağ olsunlar bize oradan stant verdiler. Kampanyamız için para toplama şansımız olacak. Vicdan sahibi herkese sesleniyorum, vereceğiniz paraların küçük veya büyük olmasının önemi yoktur. Bir kuruşluk yardım bile çocuğumun hayatta kalma şansını arttıracak. Yiğit Aras’ın nefes alması için iyi insanların ekonomik desteğine ihtiyaç var. Yardım etmek isteyenler Valilik izinli IBAN numarası iş bankası 380006400000166003266709 hesaba bağış yapabilirler. Ya da 05354627016 numarayı arayabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Başa dön tuşu