MHP’li Kılavuz, Lamas limonu hasatı yapan çiftçilere hayırlı ve bereketli olmasını diledi

Güncelleme 22 Aralık 2022, 16:05

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz TBMM Genel Kurulunda bir konuşma gerçekleştirdi. Erdemli Lamas Limonu hasat döneminin başlamasıyla ilgili hayırlı olsun dileklerini ileten Kılavuz “Ülkemizin narenciye başkenti olarak bilinen Mersin’imizde, yüzde 65’lik üretim gücüyle coğrafi işaret tescili bulunan, marka değeri yüksek olan ve ülke ekonomisine önemli katkılar sunan “Erdemli Lamas Limonu” hasat döneminin çiftçilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum.

MHP’li Olcay Kılavuz’un açıklamaları şu şekilde:

Toros dağlarının heybetli gölgesinde mavi ile yeşilin buluştuğu Cennetten bir köşe olan Mersin’imiz, çiftçilerimizin emek ve alın terini kattığı üretim gücüyle, Türkiye’nin en fazla yaş sebze ve meyve üretimini yapan kentlerinden biridir. Ülkemizin narenciye başkenti olarak bilinen Mersin’imizde, yüzde 65’lik üretim gücüyle coğrafi işaret tescili bulunan, marka değeri yüksek olan ve ülke ekonomisine önemli katkılar sunan “Erdemli Lamas Limonu” hasat döneminin çiftçilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum.

Bununla birlikte; atıl vaziyette bulunan arazilerin baraj ve göletler sayesinde sulu tarıma açılarak üretime kazandırılması, Mersin limonunun yurtiçi ve yurtdışında pazar payının genişletilmesi, depolama ve işleme merkezlerinin çağın gerekliliklerine uygun hale getirilmesi talep ve beklentiler arasındadır.

Başa dön tuşu