MHP’li Kılavuz, ‘Ana konteyner limanı projesi için en uygun şehir Mersin’dir’

Güncelleme 26 Ekim 2022, 16:25

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz TBMM Genel Kurulunda bir konuşma gerçekleştirdi. Ana Konteyner Limanı Projesini gündemine alan Kılavuz “Mersinimiz Ana Konteyner Limanı projesini besleyecek, nitelikli lojistik firmaları, kara taşımacılık filosu, gümrük müşavirliği hizmetleri ve dış ticaret firmalarıyla, Ana Konteyner Limanı için en uygun şehirdir.”

MHP’li Olcay Kılavuz’un açıklamaları şu şekilde:

Limancılık faaliyetlerinin en önemli kentlerinden birisi olan, lojistik kültürünün geliştiği, dış ticaret kapasitesiyle göz dolduran, ihracat büyüklüğüyle bir ticaret şehri olan Mersinimiz’de, Ana Konteyner Limanı projesinin hayata geçirilmesi son derece önem arz etmektedir.

Mersinimiz Ana Konteyner Limanı projesini besleyecek, nitelikli lojistik firmaları, kara taşımacılık filosu, gümrük müşavirliği hizmetleri ve dış ticaret firmalarıyla, Ana Konteyner limanı için en uygun şehirdir. Mersinimizin ve bölgenin ihracat kapasitesini önemli ölçüde artıracak, ülkemizin Akdeniz’deki üstünlüğünü destekleyecek, önemli bir finansal yatırıma kaynaklık edecek Ana Konteyner Limanı projesinin etüt çalışmalarının tamamlanarak, yapımına başlanması beklentilerimiz arasındadır.

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu