Mezitli’de taksi duraklarına yeni düzenleme

Güncelleme 4 Mart 2022, 11:10

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler üzerine taksi duraklarında düzenleme yapılması için Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı ve Mezitli’de bulunan taksicilerle bir araya geldi. Standartların dışına çıkan taksi duraklarının slayt şeklinde gösterildiği toplantıda taksicilerden Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararlarına uyulması konusunda hassasiyet istendi. İlgili Başkan Yardımcısı Osman Günay ve birim müdürlerinin de yer aldığı toplantıda, ortak bir alan ve şekil oluşturulması için taksi durakları arasında bir komisyon kurularak standartların belirlenmesine karar verildi.

Mezitli’nin hızla geliştiğine ve büyüdüğüne dikkat çeken Başkan Tarhan, bu değişime taksi esnafının da uyum sağlaması için çaba sarf ettiklerini söyledi. Vatandaşlardan, çevre temizliği, kendilerine ayrılan alanların dışına taşma gibi yoğun şikayetler aldıklarını belirten Başkan Tarhan, “Bize iletilen şikayetleri yüz yüze görüşerek çözmek adına böyle bir toplantı düzenledik. İstiyoruz ki taksicilerimiz en iyi şartlarda hizmet versin. UKOME kararları neyse ona uysunlar. Eğer kararlar arasında iklim şartlarına göre zorluk yaratan, Mezitli’ye özgü sıkıntı oluşturan sorunlar varsa bunların UKOME’ye taşınması konusunda biz de girişimlerde bulunalım” dedi.

Başkan Tarhan’a taksici esnafının sorunlarına karşı gösterdiği hassasiyet nedeniyle teşekkür eden Veysel Sarı da, “Taksi esnafı olarak Başkanımız son derece hassas davranarak sorunlar ve çözüm önerileri konusunda bizlerle bir araya geldi. İlgili Başkanlarımızı ve Birim Müdürlerimizle istişare halinde tüm sıkıntıların aşılması için el ele vererek çalışma yapacağız” diye konuştu.

Başa dön tuşu