MEÜ’den şampiyonluk

Güncelleme 18 Nisan 2022, 17:14

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu 2022 yılı faaliyet raporunda yer alan ve Mersin Üniversitesi’nin (MEÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Türkiye Üniversitelerarası 2. Lig Tenis Müsabakaları, çekişmeli mücadelelerin ardından gerçekleştirilen kupa töreni ile sona erdi.

Turnuvada MEÜ erkek tenis takımı, A Grubu’nda namağlup şampiyon olarak 1. Lige yükselme başarısı gösterdi. Erkeklerde 16, kadınlarda ise 15 farklı üniversiteden tenis takımlarının katıldığı turnuva, 11-15 Nisan 2022 tarihleri arasında sporseverlerin yoğun katılımlarıyla MEÜ Vadi Spor Tesislerinde gerçekleştirildi. Müsabakalar sonucunda erkeklerde MEÜ Erkek Tenis Takımı A Grubu’nda, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi B Grubu’nda, 19 Mayıs Üniversitesi ise C Grubu’nda şampiyon oldu. Kadınlarda ise Dicle Üniversitesi A Grubu’nda, Dicle Üniversitesi B Grubu’nda 19 Mayıs Üniversitesi ise C Grubu’nda şampiyonluğa ulaştı.

Turnuvalara ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını ve gençleri tenis sporuna özendirmek için bu tarz organizasyonların çok önemli olduğunu ifade eden MEÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğretim elemanı ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu İl Temsilcisi Dr. Öğr. Üyesi Emre Serin, “Çok güzel bir turnuva oldu. Erkek tenis takımımızın başarısı ise bizleri ziyadesiyle onurlandırdı. Tüm konuklarımız, Üniversitemizin ev sahipliğinden dolayı çok mutlular. Federasyondan gelen temsilciler de Üniversitemizin bundan sonraki müsabakalara ev sahipliği yapacak potansiyele sahip olduğunu söylediler. Şampiyon olan ve turnuvaya katılan tüm takımları tebrik ediyorum. Çalışmalarımıza federasyonumuzun ve Üniversitemizin desteklerini alarak devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Turnuva sonunda düzenlenen kupa seremonisinde, şampiyon olan takımlara kupaları MEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Ahmet Koca, Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Hüseyin Gümüş, Dr. Öğr. Üyesi Emre Serin ve federasyon yetkilileri tarafından verildi. Turnuva sonunda şampiyon olan takımlar, Üniversitelerarası 1. Lig Tenis Müsabakalarında mücadele edecek.

 

Başa dön tuşu