MEÜ Balerinleri Uluslararası yarışmada Birinci oldu

15-17 Nisan 2022 tarihinde Bursa ‘da düzenlenen Uluslararası Berrusa Bale ve Çağdaş Dans Yarışmasında Mersin Üniversitesi Devlet konservatuvarı öğrencileri 1.lik ve 4.lük elde etti.

Güncelleme 20 Nisan 2022, 17:40

15-17 Nisan 2022 tarihinde Bursa ‘da düzenlenen Uluslararası Berrusa Bale ve Çağdaş Dans Yarışmasında Mersin Üniversitesi Devlet konservatuvarı öğrencileri katıldıkları iki dalda 1.lik ve 4.lük elde etti.

Yarışmaya MEÜ Devlet Konservatuvarını temsilen 10 ve 12. Sınıf öğrencilerinden; Beril Su KEKEÇ , Derin KAZANCI, Ekinsu KURTULMAZ, Gülriz Nida UYAR, İzem AKBAL , Nida BALTACI, Nisa Ece Yıldırım ve Sezen DOKEL katıldı.

Öğrenciler, Koreografileri Devlet Konservatuvarı öğretmenlerinden ve aynı zamanda Opera Bale sanatçısı Mahmut Akyol tarafından hazırlanan 2 çağdaş (modern) dans Wave ve Kibele adlı eserler ile katıldılar.

Konservatuvar öğrencileri hem Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, hem de Mersin’i en güzel şekilde temsil ettikleri yarışmada  Kibele adlı eser ile Birinci,  Wave edlı eser ile de 4. oldular.

Opera Bale sanatçısı Mahmut Akyol, aldıkları sonuçtan çok memnun olduklarını ifade ederek:

“Öğrencilerimiz, tüm jüri üyelerince ayakta alkışlanarak övgüler almıştır. Çocuklarımıza destek olan başta Konservatuvar müdürümüz Prof.Dr. Taşkıner Ketenci, Bölüm Başkanımız Doç.Dr. Yağmur Arınlı ve katkılarından dolayı Sayaparka teşekkür ederiz.’ diye konuştu.

 

Başa dön tuşu