Mersinli kadınlardan farkındalık yürüyüşü

Güncelleme 25 Kasım 2022, 16:51

Mersinli kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete karşı Mücadele Günü’nde, farkındalık yürüyüşü gerçekleşirdi.

Mersin Valiliği ve Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla farkındalık yürüyüşü gerçekleşti. Ulu Cami önünden başlayıp Cumhuriyet Meydanı’na doğru yapılan farkındalık yürüyüşüne Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ile eşi Yıldız Pehlivan, AKP Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan ile Zeynep Gül Yılmaz, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ve kadınlar katıldı. Yürüyüşte kadınlar; “Kadına şiddete karşı sıfır tolerans”, pankartı ile “Kadınlarını geri bırakan toplum, geride kalmaya mahkumdur”, Ey insanlar kadının haklarına riayet ediniz”, “Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir”, “Kadına el kalkamaz”, dövizleri açılıp “Kadına şiddet insanlığa ihanet” sloganı atıldı.

“MERSİN’DE 170 BİN VATANDAŞA EĞİTİM VERİLDİ”

Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda konuşan Vali Ali Hamza Pehlivan, “Aile içi ve kadına yönelik şiddet asla kabul etmediğimiz ve etmeyeceğimiz bir durumdur. Millet olarak toplum olarak bu konuda her platformda farklı bir duruş sergilemek her şeyden önce insanı ve vicdani bir sorumluluğumuzdur” dedi. Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nün 1999 yılında Birleşmiş Milletler tarafında kabul edildiğini hatırlatan Pehlivan, “O günden bugüne dünya genelinde ve ülkemizde çeşitli etkinlikler ile kadına yönelik şiddete karşı bir duruş sergilenmektedir. Bu kapsamda valilikte ilçelerde kaymakamlıkların başkanlığında kadına yönelik şiddeti önleme koordinasyon kurulları var. Bu kurullar da aktif bir şekilde görev yapıyor. Mersin İlimizde bütün kamu kurum ve kuruluşlarımızda bu faaliyetler verildi. Ayrıca maalesef şiddeti uygulayan bu konumda olan erkeklere yönelik de eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları yapılıyor. Ülke genelinde hedef 5 milyon kişiye ulaşmaktı. Bu kapsamda da ilimizde hedef 110 bin olmak ile birlikte bugün itibarı ile yaklaşık 170 bin vatandaşımıza da eğitim bilinçlendirme faaliyetleri gerçekleştirildi. Vatandaşların bu faaliyetlere katılımları sağlandı” ifadelerini kullandı.

“KADES İLE MİLYONLARCA KADINLARIMIZA ULAŞTIK”

Mersin’de 9 Sosyal hizmet merkezinde kadın irtibat noktalarının var olduğunu belirten Pehlivan, “Bu noktalarımız da 7-24 kadınlarımızın hizmetinde. Ayrıca şiddeti önleme merkezlerimiz var. Bunun biri il merkezinde bir diğeri ise Silifke İlçemizde var. Çağın teknolojik imkânlarını kullanmak adına da İçişleri Bakanlığımızın geliştirmiş olduğu Kadın Acil Destek Uygulaması var kısaca KADES diyoruz buna. KADES’de milyonlarca kadınlarımıza ulaşmış durumda ama yine de daha çok vatandaşımızın bu programı cep telefonlarında bulundurmaları yönünde kampanyalar düzenliyoruz. Mersin İl Emniyet Müdürlüğümüzün de katkıları ve çeşitli etkinlikler vesilesi ile stantlar kuruyor kurumlara ziyaretlerde bulunarak bilinçlendirmeyi yapıyor. Bu sayede çok daha fazla vatandaşa ulaşmış oluyoruz” şeklinde konuştu.

Başa dön tuşu