Mersin’in yeni Valisi Ali Hamza Pehlivan, görevine başladı

Güncelleme 21 Mayıs 2022, 18:39

Cumhurbaşkanı kararnamesi ile Şırnak’tan Mersin’e atanan Vali Ali Hamza Pehlivan, görevine başladı. Vali Pehlivan, ülkemizin ekonomisi için son derece önemli potansiyellere sahip, ticaretiyle, sanayisiyle, tarımıyla, turizmiyle Türkiye’nin inci ve öncü şehirlerinden Mersin’e atanmaktan son derece mutlu olduğuna vurgu yaparak, “ Mersin’imizde sadece kamu kurum ve kuruluşları değil, STK’larla, sivil toplum teşkilatlarıyla, meslek odalarıyla, toplumumuzun her kesimiyle istişare zeminleri oluşturmak suretiyle, potansiyellerin değerlendirilmesi hususunda iş birliği içerisinde olacağız” dedi.
Devlette devamlılığın esası olduğunu vurgulayan Pehlivan, “Nihayetinde öncelikle bu hizmetlerin devamlılığını daha ileri noktalara, daha yukarılara taşımanın gayretini ortaya koyacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde, öncelikle de tabii güvenlik ve asayişi de daim kılmak ve kuvvetlendirmek anlamında birliğimizi, beraberliğimizi bu anlamda da pekiştirmek, huzurumuzu daim kılmak anlamında da ilgili birimlerimizde de gerekli çalışmaların yine takipçisi olacağımızı belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.
Yeni görev yerinde ilk önce şehit ailesini, ardından çiftçi aileyi ziyaret edeceğini kaydeden Vali Pehlivan, daha sonra ise ekonominin temel yapı taşı esnaf ve sanatkarları ziyaret ederek, sorunlarını dinleyeceğini ifade etti. Pehlivan “Zaman içerisinde çeşitli konuları konuşacağız, değerlendireceğiz, istişare edeceğiz ama bu özellikle tanıma, tanışma sürecini çabuk, hızlı bir şekilde değerlendirip, işlere dediğim gibi durmaksızın kaldığımız noktadan devam edeceğiz diyorum. Güzel Mersinimizin kıymetli insanlarına, çok kıymetli hemşerilerimize en içten duygularımı, en kalbi duygularımı, sevgilerimi, saygılarımı, muhabbetlerimi sunuyorum. Mersin’e hizmet etmenin, edecek olmanın bahtiyarlığını, mutluluğunu, yaşadığımı ifade etmek istiyorum. Mersin için düşünecek, Mersin için hep birlikte düşleyeceğiz ve inşallah da üstün bir gayretle çalışma temposu içerisinde birlikte gene bu süreç içerisinde bu yolda yürüyeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.
Başa dön tuşu